Košarka

Ostavio 27 milijuna i otišao

Kristian Hohnjec • četvrtak, 07.06.2007.

Billy Donovan prošli je četvrtak potpisao sedmogodišnji ugovor s Orlando Magicom vrijedan 27,5 milijuna dolara, međutim samo dan-dva nakon što je službeno predstavljen navijačima Orlanda kao novi strateg njihove momčadi, Donovan se predomislio i uspio ishoditi raskid ugovora.

Donovan je velik interes NBA klubova zaslužio osvajanjem NCAA naslova s Florida Gatorsima 2006. i 2007., bilo je to prvi puta nakon početka 90-ih da je neko sveučilište uspjelo obraniti naslov. Tada je to za rukom pošlo slavnom Dukeu i Mikeu Krzyzewskom. Billy je uvijek pokazivao interes za NBA ligom, a prošli tjedan mu je stigla naizgled savršena ponuda. Osim što Orlando ima solidnu momčad i u blizini je njegovog doma, Donovan je dobio i neočekivano dugačak i bogat ugovor za debitanta na NBA razini.

"Shvatio sam da u srcu pripadam sveučilišnoj košarci. Čim sam to shvatio kontaktirao sam Orlando da im to kažem. Iako sam doveo sve u tešku situaciju, zbog čega mi je iskreno žao, znam da je ovo prava stvar za mene i Orlando. Vjerujem da Magic ima sjajnu budućnost ispred sebe i želim im sve najbolje" - rekao je Donovan.

Nakon nekoliko dana pregovora Donovan je uspio raskinuti ugovor s Magicom. Orlando je već pronašao novog trenera, bit će to bivši zaposlenik Miami Heata Stan Van Gundy, dok se Donovan vraća na Floridu, koja nakon odlaska najvećih zvijezda Joakima Noaha, Ala Horforda i Coreya Brewera sljedeće sezone neće biti u vrhu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBANCAA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!