Košarka

Stan Van Gundy trener Orlanda

Bojan Poturica • nedjelja, 10.06.2007.

Nakon što je trener Floride Billy Donovan potpisao s Orlandom petogodišnji ugovor u vrijednosti 27.5 milijuna dolara, pa se potom predomislio i odlučio vratiti NCAA košarci, Magic je našao novog trenera...

Riječ je o 48-godišnjem Stanu Van Gundyju koji se nakon godinu i pol dana odmora vraća trenerskom poslu. Van Gundy je u sezoni 2003./04. vodio Miami Heat do plasmana u drugi krug doigravanja. Sezonu nakon toga u glavni grad Floride stigao je Shaquille O'Neal, a Heat je bio samo pobjedu udaljen od plasmana u NBA finale.

Sezona 2005./06. značila je oproštaj Van Gundyja od klupe Heata. Nakon 21 utakmice i omjera 11-10, Van Gundy je napustio klupu zbog osobnih problema, iako je svima bilo jasno da je to napravio zbog Pata Rileya koji je preuzeo momčad te je s njom na još uvijek neshvatljiv način osvojio naslov prvaka. Miami je nakon toga bio konzultant Miamija, a prije no što je poslao glavni trener 2003. godine, osam je sezona bio prvi pomoćnik Rileya.

Van Gandy je nakon završetka regularnog dijela sezone postao tražena roba. Prvo je odbio posao glavnog trenera Indiana Pacersa, a činilo se da će postati novi trener Sacramento Kingsa sve dok Bily Donovan i Orlando nisu raskinuli ugovor. Nakon toga je Magic postao prva opcija i Van Gundy će od iduće sezone voditi momčad s Floride.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!