Košarka

San Antonio lakoćom do 2-0

Bojan Poturica • ponedjeljak, 11.06.2007.

Druga utakmica NBA finala nije donijela ništa senzacionalno. Bila je to još jedna rutinska pobjeda Spursa koji sad imaju vodstvo 2-0 pred odlazak u Cleveland...

San Antonio Spursi prezentirali su Cleveland Cavaliersima košarku koju igraju pravi prvaci. Spursi su već nakon prve četvrtine imali 11 koševa prednosti, a na poluvremenu se njihova prednost popela na ogromnih 25 koševa. Nakon 36 minuta "mamuze" su imali +27, a onda su Cavsi u zadnjoj dionici iskoristili opuštanje momčad Gregga Popovicha te su se približili na osam koševa zaostatka.

Dalje od toga nisu mogli. Prvo je Manu Ginobili zabio tricu uz prekršaj, a potom je Tim Duncan uhvatio skok i napadu te je realizirao lak šut. Spursi su posljednju četvrtinu izgubili 30:14, ali to nemoćnim Cavaliersima nije ništa pomoglo.

Tony Parker odigrao je još jednu odličnu utakmicu te je s 30 koševa predvodio domaćina. Tim Duncan je dodao 23 koša, devet skokova i osam asistencija. Ginobili se zaustavio na 25 koševa i šest asistencija. LeBron James je odigrao puno bolje no u prvom susretu. James je završio na 25 koševa, sedam skokova i šest asistencija, ali je ponovno imao šest izgubljenih lopti.

Finale se sad seli u Cleveland gdje se igraju tri utakmice. Treća utakmica finala na rasporedu je u utorak.

NBA finale, druga utakmica: San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 103:92 (2-0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!