Košarka

Argentinac u Torontu

Kristian Hohnjec • subota, 16.06.2007.

Jaka internacionalna delegacija u Toronto Raptorsima postala je brojnija za još jednog člana. Momčad koju vodi Sam Mitchell dovela je argentinskog krilnog igrača Carlosa Delfina iz Detroit Pistonsa u zamjenu za dva picka druge runde drafta 2009. i 2010. godine...

Carlos Delfino bio je izabran od strane Pistonsa u prvoj rundi drafta 2003. godine, iste one kada se Detroit opekao s Darkom Miličićem. Iako je Delfino daleko od razočarenja Miličićevih razmjera, niti on nije opravdao očekivanja generalnog menadžera Joea Dumarsa. Unatoč solidnom napretku koji je pokazao protekle sezone, Delfino je prvi koji će napustiti Motown u zamjenu za "siću", što ova dva picka predstavljaju.

"Cijenimo sve što je Carlos učinio za nas dok je bio ovdje. Želimo mu sve najbolje u Torontu", izustio je Dumars, dok je njegov kolega Bryan Colangelo pokazao više entuzijazma: "Delfino je talentiran igrač koji bi trebao briljirati u našem sistemu. Kao i mnogi inozemni igrači, Carlos ima mnogo više iskustva nego njegova NBA biografija sugerira".

Delfino je u prošloj sezoni bilježio nešto više od pet poena i tri skoka po susretu, a riječ je o igraču vrlo dobrih atletskih mogućnosti, solidne obrane i šuta, koji nije jak u fundamentalnim i tehničkim elementima igre. Toronto je ipak idealna prilika za njega, a s obzirom da je doveden na inicijativu Colangela, dužnosnika godine, to cjelom poslu daje određeni kredibilitet. Argentinac se tako pridružio Španjolcima, Slovencima i Talijanu, a europska kolonija u kanadskom središtu u bi dogledno vrijeme mogla biti osnažena i Hrvatom, budući da Raptorsi polažu prava na igrača Barcelone Roka Leni Ukića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!