Nogomet

Argumente dajte!

Sportnet • nedjelja, 01.07.2007.

Priča o Ligi 16, koja se u manje od tjedan dana odjednom izronila "iz mrtvih" i proglasila spasonosnom idejom za razvoj našeg nogometa djelovala je poput tajfuna na snove o kvalitetnom i zanimljivom HNL-u u kojemu će se cijeniti kvaliteta, a ne kvantiteta. Kako do danas nismo čuli ni jedan suvisli argument za tu ideju, odlučili smo se krenuti prvi. Argumentima protiv Lige 16. I pozivamo sve vas na suradnju...

Slika 1 od 2.

Sportske novosti javno su se pohvalile kako su inicijator ideje o "stimulativnoj Ligi 16". Minulih dana svjedoci smo njihovog inzistiranja na ispravnosti ideje koju osporava velika većina hrvatske javnosti.

Ako naš najveći sportski medij ima pravo javno lobirati za svoju priču, osjećamo se pozvanima kao najveći hrvatski sportski internetski medij pružiti mogućnost svima koji žele argumentirati suprotno. Na ovu akciju nagnali su nas i naši minulih dana zatrpani e-mail pretinci od strane naših čitatelja, koji traže objašnjenja.

Stoga otvaramo naš medijski prostor za sve vas koji imate što reći, za čitatelje, novinare, sportaše, navijače, kritičare i podupiratelje proširenja ili smanjenja lige da sudjelujete u raspravi koju ćemo potaknuti. Pozivamo vas da nam na redakcijski e-mail [email protected] šaljete svoje komentare, ideje, podršku ili kritiku, bez obzira koju ideju zastupate. Ne dozvolite da se ovako značajna odluka donese bez da uopće znamo zašto.

Sportnet.hr će u narednim danima na jedini mogući način, čvrstim argumentima, tekstovima, podacima, brojkama, analizama i usporedbama krenuti u borbu protiv proširenja 1. HNL "na mala vrata", bez stručne javne rasprave i bez jasnog cilja što se tom idejom želi dobiti. Ukazivat ćemo i na tekstove koji su na ovu temu izašli i u drugim hrvatskim medijima, jer je tema prevažna i preširoka da bismo je ograničili samo na stavove redakcije Sportnet.hr.

Želimo jasno istaknuti da nemamo nikakvog privatnog interesa osim boljitka natjecanja na kojeg smo svi skupa "osuđeni", niti imamo namjeru bilo koga "minirati" ili "rušiti". Nije nam namjera "ratovati" bilo s kim, posebno ne s institucijom kao što su Sportske novosti. Ali ako su Sportske novosti javno prozvale novinare praktično svih ostalih medija (Sportnet.hr, Večernji list, Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, Glas Istre...) koji su negativno pisali o toj ideji, želimo čuti izravne argumente zbog kojih smo svi mi koji mislimo drugačije obilježeni kao "manjina" i kako "ne prepoznajemo riječ proces".

"Argumente" kako će "Liga 16 smanjiti stres", kako će "Klubovi moći u miru raditi" ili kako "Možda sad i nemamo 16 pravih klubova, ali imat ćemo dogodine", smatramo u najmanju ruku nedovoljnima i sve što tražimo jesu jasni odgovori i čvrsti argumenti koje svi mi izvan Sportskih novosti očito ne vidimo.

Ako ne uspijemo, ako sve naše argumente koje ćemo podastrijeti narednih dana promicatelji Lige 16 pobiju snažnim protuargumentima, posut ćemo se pepelom i javno priznati da smo u zabludi. Onog trenutka kad nas uvjere da je Liga 16 zaista najbolja za dugoročni razvoj hrvatskog nogometa - pružit ćemo ruku, priznati pogrešku i zapuhati u iste diple u koje pušu novinari našeg uglednog sportskog dnevnog lista.

Dok se to ne dogodi - nikad se nećemo pomiriti s jednostranom, izlobiranom i na mala vrata proguranom odlukom koja toliko snažno utječe na budućnost hrvatskog nogometa. Ako već živimo u demokraciji - iskoristimo blagodati koje ona pruža.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!