Košarka

Što južnije, to tužnije

Bojan Poturica • četvrtak, 21.06.2007.

Po mnogima najbolji igrač današnjice, Kobe Bryant, definitivno je odlučio da želi otići iz Los Angeles Lakersa te je već sastavio "listu želja"...

Iako se očekivalo da će s vremenom ljutnja i gnjev Kobea Bryanta "splasnuti", to se nije dogodilo. Bryant i dalje sve žešće želi razmjenu iz Lakersa koji još uvijek ne žele ni pomisliti na tu mogućnost.

Nakon što se sastao s vlasnikom Lakersa Jerryjem Bussom u Španjolskoj, te mu je osobno prenio svoju želju, Kobe je i na svom službenom siteu objavio kako želi otići iz Lakersa jer je u potpunosti nezadovoljan menadžmentom koji tri godine nakon odlaska Shaquillea O'Neala nije uspio složiti pobjedničku momčad.

Najpopularniji igrač lige ne može oprostiti GM-u Lakersa Mitchu Kupchaku nedovođenje Jasona Kidda tijekom veljače. Naime, Netsi su poslali ponudu Lakersima te su u zamjenu za Kidda tražili Kwamea Browna, 19-godišnjeg centra Andrewa Bynuma i još nekoliko "manje-bitnih" igrača. Lakersi se nisu htjeli odreći Bynuma kojega je draftirao Jim Buss, sin vlasnika Lakersa. Kidd je potom sve svoje umijeće prezentirao u doigravanju gdje je usprkos 34 godine na leđima u prosjeku ostvarivao triple-double.

Mora se priznati da bi trojka Bryant - Kidd - Odom izgledala jako moćno, no Lakersi se nisu željeli riješiti "klinca" koji je ponekad pokazao naznake talenta, ali njegove radne navike nisu oduševile Bryanta.

Prema nekih informacijama, Kobe je čak snimljen kamerom kako na parkiralištu razgovara s navijačima Lakersa te je izrazio veliko nezadovoljstvo tim potezom Mitcha Kupchaka i posebice Bynumom.

Iako je Bryant trenutno najpopularniji igrač lige, on je zasigurno i daleko najtvrdoglaviji iako nije klinac te će u kolovozu napuniti 29. No, miljenik Los Angelesa je odlučio kako želi otići u neku drugu momčad. Kobe je izjavio kako želi ići u Chicago, New York ili Phoenix. S obzirom kako Kobe u ugovoru ima "no-trade" klauzulu, Lakersi ga neće moći mijenjati u momčad u koju on ne želi ići.

Vjeruje se da je jedini način da se Bryant bar privremeno smiri dovođenje nekog velikog igrača u Lakerse putem razmjene. Trenutno se vode pregovori oko Jermainea O'Neala, ali Pacersi zauzvrat traže i Odoma i Bynuma, na što "jezerčani" ne pristaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!