Zimski sportovi

Žustar početak prijelaznog roka

Adam Bajić • ponedjeljak, 02.07.2007.

Protekla sezona polako već pada u zaborav. Jučer je počelo free agency razdoblje i klubovi su užurbano počeli slaganje «kadrovske križaljke» dovođenjem pojačanja. Tko je najviše profitirao, saznat ćemo početkom jeseni, kada momčadi izađu na led…

Za sada, najviše novih i poznatih lica stiglo je u Philadelphiju, koja je imala najviše slobodnog novca za kupovinu nakon očajne sezone. Za Flyerse su potpisali branič Timonen i krilo Hartnell iz Nashvillea te izuzetno traženi centar Buffala Briere (na osam godina, preko šest milijuna dolara po sezoni), a iz Edmontona su angažirali veterana Smitha i strijelca Lupula, u zamjenu za mladog braniča Pitkanena i Sandersona.

Aktivni su bili i Rangersi i najavili svoje ambicije potpisavši ugovore sa dva izvrsna centra, Druryjem iz Buffala (ugovor na pet godina) i Gomezom iz Devilsa (ugovor na sedam godina). Tako da će vjerojatni odlazak dosadašnjeg prvog centra Nylandera proći prilično bezbolno.

Pojačao se i Colorado. Stigao je Ryan Smyth, dinamično lijevo krilo, bivši igrač Oilersa i Islandersa. Ugovor je potpisan na pet godina, a vrijedi 31.25 milijuna dolara. Av'si sad imaju dvije odlične napadačke linije. Nova prinova je i krupni branič Hannan iz San Josea.

Od ostalih važnijih prelazaka treba izdvojiti: All-Star napadač Paul Kariya potpisao je na tri godine za St. Louis, branič Schneider Detroit je zamijenio Anaheimom (odluka o nastavku karijere velikog Scotta Niedermayera još se čeka). Pouzdani Brian Rafalski novi je član Red Wingsa, a najbolji strijelac Islandersa Jason Blake prešao je u Toronto. Za Boston je potpisao dosadašnji vratar Wilda Manny Fernandez.

Prijelazni rok počeo je dosta burno, s nekoliko iznenađenja i s par očekivanih događaja. No očito nas čeka još uzbuđenja u vidu transfera, koja će dugu pauzu do početka nove NHL sezone učiniti podnošljivijom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!