Kup Uefa - Kvalifikacije, 1. pretkolo, 19.07.2007.
Budućnost 1:1 Hajduk
Hajduk

Rezultat bolji od igre

Bernard Jurišić • četvrtak, 19.07.2007.

U prvom europskom ispitu nakon dvogodišnje pauze, Hajduk je uspio izvući povoljan rezultat protiv Budućnosti u Podgorici. Igrom momčad Ivana Pudara nikoga nije impresionirala, ali jedan prekrasan pogodak Mirka Hrgovića i dosta sreće u nesigurnom zadnjem redu Hajduka su nakon prvih 90 minuta ipak gurnuli u kakvu-takvu prednost...

Iako nije pobijedio, Hajduk se iz Podgorice u Split vraća s prednošću. Nakon svega viđenog u prvih 90 minuta, Hajdukovci mogu biti zadovoljni s konačnih 1:1, jer su domaćini na kraju mogli i slaviti iz nekoliko dobrih prigoda.

Vezane vijesti

Utakmica je otvorena tvrdo, bez šansi na bilo kojoj strani gotovo pola sata. A onda je Hajdukov kapetan Mirko Hrgović fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca s gotovo 30 metara u desni gornji kut vratara Vujadinovića, donio Hajduku prednost od 0:1 u 28. minuti.

Nakon pogotka, Hajduk je nekoliko minuta gospodario travnjakom, kao da su domaćini bili ošamućeni. S gotovo istog mjesta odakle je Hrgović zabio, pokušao je i Buljat, no lopta je fijuknula preko grede.

Domaćini uzvraćaju u 35. minuti, kada Balić promašuje loptu nakon kornera, a Sekulić na drugoj vratnici umjesto u praznu mrežu, loptu šalje u gredu i gol-aut. Dvije minute kasnije Đurišić vara Hrgovića i puca s ulaza u kazneni prostor, Balić je na mjestu.

Već na poluvremenu domaći trener radi dvostruku izmjenu, koja je bila pun pogodak. Posebno ulazak Šćepanovića, koji je unio veliki nered u srednji i zadnji red splitske momčadi.

Upravo je Šćepanović oteo jednu loptu u 59. minuti i povukao kontru, Hajdukovi igrači gledali su ga sve do 20 metara od vrata, kada veznjak Budućnosti odapinje odličan udarac i od vratnice pogađa za 1:1.

Hajduk je prednost mogao vratiti u 67. minuti, kada je Rukavina po prvi put uspio pobjeći svojim čuvarima, no kad je došao na 18 metara, umjesto udarca poslao je loptu iza leđa Kaliniću.

Posljednji dio igre u potpunosti je pripao domaćinima. U nekoliko navrata lako su izigrali Hajdukov zadnji red i samo je nespretnost njihovih napadača krivac što Hajduk večerašnji susret nije izgubio.

U 72. minuti Šćepanović krade još jednu loptu i ubacuje za usamljenog Delića u šesnaestercu Hajduka, no ovaj loše cilja. Isti igrač u 84. minuti još bolje upošljava Milića, koji je mogao krenuti sam prema Baliću, no srećom loše prima loptu, koja završava u naručju Hajdukova vratara.

Pet minuta kasnije Milić je sam u skoku na pet metara od Hajdukove mreže, no još jednom se situacija okončala sretno po našeg predstavnika, a lopta otišla pored vratnice.

Posljednji Hajdukov pokušaj djelo je danas gotovo nevidljivog Cernata u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, no njegov snažan šut završio je u naručju domaćeg vratara.

Obrana Hajduka je i danas obilovala pogreškama koje srećom Crnogorci nisu znali kazniti, ali ni ostatak momčadi nije pružio ništa posebno. Srednji red bio je potpuno nadtrčan, a napadači odsječeni, nevidljivi i nekonkretni.

Naš je predstavnik na kraju izvukao dobar rezultat, no u uzvratu na Poljudu morat će pokazati mnogo, mnogo više. Pudar će u naredna dva tjedna imati jako puno ozbiljnog posla.

Kup Uefa - Kvalifikacije

1. pretkolo

Slaven Belupo6:2Teuta
Budućnost1:1Hajduk
Teuta2:2Slaven Belupo
Hajduk1:0Budućnost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!