Tenis

Hrvatska na dalek put

Ivor Krapac • petak, 14.09.2007.

Hrvatske Fed Cup reprezentativke doznale su suparnice u prvom kolu Svjetske skupine II u idućoj sezoni. Izabranice Gorana Prpića očekuje izazov na Dalekom istoku, s gostovanjem u Japanu...

Hrvatska će 2. i 3. veljače 2008. pokušati dohvatiti kvalifikacije za elitnu Svjetsku skupinu u gostima kod Japanki, koje su ove sezone pretrpjele dva poraza. U prvom kolu Svjetske skupine su ih s 5-0 svladale Francuskinje, a u kvalifikacijama za povratak u to društvo jače su bile Njemice, koje su do tog dvoboja stigle pobjedom nad Hrvatskom u Svjetskoj skupini II, kod kuće u Fürthu.

Japanska reprezentacija je u svom najjačem sastavu, s vodećim igračicama Ai Sugiyamom (31.) i Akiko Morigami (52.), odradila ovogodišnje prvo kolo Svjetske skupine protiv Francuskinja, no gostovanje u Limogesu svejedno je završilo bez pozitivnih vijesti, s 5-0 za francusku ekipu.

Protiv Njemica nije bilo ni Sugiyame ni Morigami, a ni trećerangirane Aiko Nakamure (57.), dok Erika Takao (181.) i Ayumi Morita (154.) nisu bile dovoljne za sprječavanje poraza s 3-2. Tada je odlučio meč parova, u kojem su Anna-Lena Grönefeld i Tatjana Malek ubilježile 6:3 i 6:4 protiv Morite i Rike Fujiware.

U kakvom sastavu će Japanke dočekati Hrvatsku zasad je prerano reći, a naravno, još se ne može nagađati ni koga će Goran Prpić imati na raspolaganju. Ukoliko Japanke budu s igračicama koje su nastupile protiv Njemica, jasno je da će šanse za pobjedu biti znatno veće.

Svjetska skupina, 2008., prvo kolo: Izrael - Rusija, SAD - Njemačka, Kina - Francuska, Italija - Španjolska.

Svjetska skupina II, 2008., prvo kolo: Ukrajina - Belgija, Japan - Hrvatska, Češka - Slovačka, Argentina - Austrija.

Svi mečevi igraju se 2. i 3. veljače.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!