Tenis

Rusija blizu titule

Kristian Hohnjec • subota, 15.09.2007.

Nakon prvog dana finala Fed Cupa u Moskvi Ruskinje su pred osvajanjem naslova, vode s 2-0. Kao što se i očekivalo obzirom na kvalitetu igračica. Meč Ane Čakvetadze i Francesce Schiavone bio je kvalitetan i zanimljiv, dok se Kuznjecova poigrala s Marom Santangelo...

Prvi dvoboj bio je onaj između Čakvetadze i Schiavone. Talijanka je bolje počela, napravila break (2:0), međutim, u sljedećem gemu s dvije dvostruke pogreške vraća prednost. Prvi set je riješen u sedmoj igri, kada Schiavone ponovo gubi servis. Ruskinja je do kraja rutinski zadržala svoja dva početna udarca za 6:4.

Schiavone je na početku drugog seta ponovo bila u zaostatku od breaka, da bi se zatim vratila i odjurila do 5:2. Nije uspjela odservirati za set, ali je zato kod 5:4 treći put u setu oduzela servis Čakvetadze i tako izborila odlučujuću dionicu. Talijanka je s odličnom igrom nastavila i na startu trećeg seta, te brzo povela s 3:0. Detalj koji je možda odlučio meč dogodio se u petom gemu. Schiavone je neobjašnjivo promašila prazan teren na break loptu, te tako vratila Ruskinju u igru (3:2). Bio je to jedan od onih promašaja: "Vjerovali ili ne".

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vezane vijesti

Čakvetadze je tada ubacila u brzinu više i kod 4:4 ponovo oduzela servis Francesci i završila posao - 6:4, 4:6, 6:4.

Drugi meč nije bio ni približno toliko zanimljiv. Corrado Barazzutti odlučio je pomalo iznenađujuće umjesto Flavije Pennette na teren poslati Maru Santangelo. 26-godišnjakinja se nije mogla oduprijeti Svetlani Kuznjecovoj, sve je bilo gotovo za manje od sata. Finalistica US Opena zabilježila je rutinsku pobjedu - 6:1, 6:2.

Fed Cup, finale, Moskva: Rusija - Italija 2-0: Ana Čakvetadze - Francesca Schiavone 6:4, 4:6, 6:4; Svetlana Kuznjecova - Mara Santangelo 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!