Tenis

Murray spreman za sve

Ivor Krapac • nedjelja, 16.09.2007.

Prvi britanski reket Andy Murray izrekao je zabrinjavajuću poruku za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju, a utješnu za svog izbornika Johna Lloyda. Bez obzira što još nije potpuno fit nakon stanke zbog ozljede ručnog zgloba, 19. tenisač svijeta najavio je da će idućeg vikenda biti spreman zaigrati sva tri dana ukoliko se to pokaže potrebnim...

Kvalifikacijski susret koji će odlučivati o putniku u Svjetsku skupinu znači puno za obje reprezentacije, a Murray je očito svjestan te važnosti. Kako je kazao, posebno će mu koristiti što se igra na travi, na terenu broj jedan Wimbledona. "Ako ću trebati, mogu odigrati sva tri dana", najavio je: "Neće biti velika vrućina, a na travi su poeni ionako jako kratki tako da ću tjelesno to moći izdržati."

"Nije da ne želim igrati u Davis Cupu", nastavio je 20-godišnji Škot, vjerojatno u želji da pojasni priču o izbjegavanju reprezentacije koja se u svibnju pojavila na BBC-u: "Volim nastupati u ovom natjecanju, no ako će mi to donositi ozljede, morat ću u budućnosti birati između Davis Cupa i nekoliko tjedana stanke nakon reprezentativnog susreta... Nema šanse da ću igrati već tjedan iza Davis Cupa, kao što sam to činio prošle godine. To je bila glupa odluka."

No, za Hrvatsku ove dvojbe ne vrijede. Murray će biti tamo, na raspolaganju izborniku Lloydu, a posebni motiv predstavljat će mu što će ovaj dvoboj donijeti oproštaj Tima Henmana od teniske karijere. "Obično nisam nervozan prije mečeva, ali o ovom dvoboju intenzivno razmišljam", rekao je 20-godišnji Škot: "Timov posljednji meč dogodit će se u Wimbledonu, a to donosi još malo pritiska, ali i dodatno uzbuđenje prije ovog susreta, jedva čekam da počne."

"Dobro se osjećamo i dobro igramo na travi, a, iako je jasno da i Hrvati imaju dobre tenisače, mislim da to nije njihova najjača podloga. Nadam se da to možemo iskoristiti i dobiti ovaj dvoboj", zaključio je Murray.

I tako, u britanskom taboru očito sve ide prema planu. U hrvatskom, pak, i dalje imamo jednu nepoznanicu. Ivan Ljubičić i Marin Čilić neupitni su u singlu, Ive Karlovića, kako znamo, ni ovog puta neće biti, a jedina dvojba vezana je za meč parova.

Zasad u sastavu i najavi izbornika Gorana Prpića stoji Lovro Zovko kao predviđeni subotnji partner Ivanu Ljubičiću, no u Londonu će biti i Mario Ančić kojeg se još stigne prijaviti. Ako će ozlijeđeno rame dopustiti, možda ga u subotu ipak vidimo na terenu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!