Tenis

Nakon drame Kuznjecova

Kristian Hohnjec • nedjelja, 16.09.2007.

Nakon velike i dramatične borbe Svetlana Kuznjecova svladala je Francescu Schiavone i tako donijela treći i odlučujući bod Ruskinjama u finalu Fed Cupa. Talijanka je u drugom setu imala sve u rukama, ali nije iskoristila dvije meč-lopte...

Počelo je u "ženskom" stilu, svaka je na početku dvaput izgubila servis. Kod 3:3 Talijanka je zahvaljujući nekoliko pogrešaka Ruskinje došla do prednosti (*4:3), koju je zadržala do kraja seta - 6:4. Kuznjecova je igrala veoma loše uz mnogo neprisiljenih pogrešaka.

Drugi set krenuo je u istom smjeru, Schiavone je strpljivo igrala s osnovne linije, a frustrirana Kuznjecova mnogo je toga pobacala van. Talijanka je imala vodstvo 3:1, a Pennetta i Santangelo već su se otišle zagrijavati za sljedeći meč.

Vezane vijesti

Ne tako brzo, Kuznjecova se vratila na 3:3, samo da bi izgubia sljedeća dva gema (3:5). Tada je konačno proigrala, vratila break i osigurala 13. igru. U tie-breaku je Schiavone imala dvije meč-lopte, no nije ih uspjela realizirati. Nakon nekoliko odličnih forhend-winnera drugi set je otišao na stranu Ruskinje - 7:6.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Očekivao se psihički pad Talijanke, no ona je odlično reagirala na početku odlučujuće dionice i otišla na 4:1. Opet nije bilo dovoljno. Kuznjecova se vratila, osvojila četiri gema zaredom i bila je u prilici servirati za meč kod 5:4.

No, stvari su se ponovno zakomplicirale, Talijanka joj je s par dobrih poteza oduzela početni udarac. Ipak, Kuzzie se na kraju pokazala psihički stabilnijom, te je dobila posljednja dva gema u meču za pobjedu - 7:5. Veliko slavlje moglo je početi, očekivanih 3:0 za Rusiju. U "neživom" meču Vesnina je samo potvrdila pobjedu Rusije.

Fed Cup, finale, Moskva: Rusija - Italija 4:0; Svetlana Kuznjecova - Francesca Schiavone 4:6, 7:6(7), 7:5; Elena Vesnina - Mara Santangelo 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!