Tenis

Nema nepoznanica ni u paru

HINA • srijeda, 19.09.2007.

Približavanje susreta s Britancima u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa donosi nam otklanjanje posljednjih dvojbi u hrvatskom sastavu. U singlu prednost imaju Ivan Ljubičić i Marin Čilić, a u subotnjim parovima je Goran Prpić još jednom potcrtao Lovra Zovka, koji će, prema trenutnom planu, zaigrati s Ljubom...

"Ovo je iznimno važan meč za obje momčadi. Mi želim ostati u Svjetskoj skupini jer osjećamo da ondje pripadamo. Bila bi zato šteta da ispadnemo. No, ista stvar vrijedi i za Britance. Tim Henman se želi oprostiti pobjedom, a i Britanci se vide u Svjetskoj skupini", kazao je prvi hrvatski tenisač Ivan Ljubičić na press-konferenciji u Wimbledonu uoči dvoboja koji počinje u petak.

Ljubičić je dodao kako bi radije igrao u dvorani, ali da je logično što se igra na travi jer je to najbolji izbor za britansku momčad. "Jedino je dvojbeno vrijeme, ipak je rujan u Londonu, ali zasad se može igrati", dodao je prvi hrvatski reket.

Nakon što je Mario Ančić otpao zbog ozljede, a Ivo Karlović se nije odazvao pozivu, drugi hrvatski reket za susret s Britancima postao je Marin Čilić koji je ove godine već pobijedio Tima Henmana u Queen's Clubu.

"Tijekom ljeta sam igrao dobro, samo dva turnira u Americi nisu bila dobra. Imao sam nakon toga dosta vremena za trening. Međutim, velika je razlika u odnosu na Queen's Club. Henman će imati veliku podršku iz publike, posebno zbog toga što su mu ovo posljednji mečevi", kazao je Čilić.

Novinarska konferencija, naravno, nije protekla bez pitanja o Goranu Ivaniševiću.

"Ivo Karlović je tri mjeseca otezao s odgovorom hoće li igrati, pa je tri dana prije odlaska rekao da ne računamo na njega. Mario Ančić je ozlijeđen. Kad sam vidio da na njih ne mogu računati, nazvao sam Ivaniševića jer sam mislio da nam može pomoći za parove", kazao je izbornik Goran Prpić, dodajući kako će parove igrati Ivan Ljubičić i Lovro Zovko.

"Da, to su Ljubičić i Zovko. No, nominacija se može promijeniti do sat prije ždrijeba", zaključio je hrvatski izbornik.

Zanimljivo, hrvatska reprezentacija je trenutke opuštanja u Londonu iskoristila kako bi prisustvovala utakmici Lige prvaka Chelsea - Rosenborg.

"Na televiziji izgleda spektakularnije. Bilo je dobro, proveli smo se. No meni je najbolje što pet minuta prije utakmice na stadionu nije bilo gotovo nikog, a onda se do početka utakmice sve napunilo", otkrio je svoje dojmove Ljubičić.

Ždrijeb mečeva na rasporedu je u četvrtak u 11 sati po lokalnom vremenu, podne po hrvatskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!