Tenis

Čilić prvi izlazi

Branimir Korać • četvrtak, 20.09.2007.

Od petka u središtu naše sportske javnosti bit će London, poprište Davis Cup dvoboja Velike Britanije i Hrvatske. U 12 sati po hrvatskom vremenu u petak će ovaj vrlo važan dvoboj za obje reprezentacije otvoriti Andy Murray i Marin Čilić...

Na ždrijebu susreta Davis Cupa uvijek se reprezentacije nadaju kako će trodnevno natjecanje otvoriti baš njihov prvi igrač. Važno je to s psihološkog aspekta obzirom da ipak on ima više šanse svojoj reprezentaciji donijeti bitan prvi bod, a u dvoboju Velike Britanije i Hrvatske sretnije ruke bili su Britanci.

Na wimbledonskoj jedinici (još uvijek se taj teren navodi kao poprište ovog dvoboja unatoč ne baš povoljnoj vremenskoj prognozi) prvi će se suočiti najbolji Britanac Andy Murray i naš drugi igrač Marin Čilić. Susret se igra u petak u 12 sati po hrvatskom vremenu, a odmah nakon njih zaigrat će Ivan Ljubičić i Tim Henman.

Subota je dan za parove, a prema trenutnom stanju u reprezentacijama prijavljeni su s britanske strane Andy i Jamie Murray dok će Hrvatsku najvjerojatnije predstavljati Ivan Ljubičić i Lovro Zovko. Taj meč je zakazan za subotu u 14 sati.

Posljednjeg dana igraju se preostala dva pojedinačna dvoboja. Prvo bi na teren trebali izaći Andy Murray i Ivan Ljubičić dok bi nakon njih trebali igrati Marin Čilić i Tim Henman.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Petak:
Murray- Čilić
Henman - Ljubičić.

Subota
Murray/Murray - Ljubičić/Zovko.

Nedjelja:
Murray - Ljubičić
Henman - Čilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!