Nogomet

Pranjić odlučio ostati u Heerenveenu

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 24.09.2007.

Iako je nerijetko u posljednje vrijeme znao naglasiti svoju želju za promjenom sredine, hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić ipak je odlučio potpisati novi ugovor. Pranjić bi po novome dres Heerenveena trebao nositi sve do 2012. godine...

Bivši veznjak Osijeka i Dinama snašao se odlično u Nizozemskoj. Pokazalo se da je Heerenveen odlična sredina za razvoj Pranjića i nije trebalo previše vremena proći da dođe na metu snažnijih nizozemskih klubova. Mnogi su iskazivali interes za njegovo angažiranje, ali Heerenveen ih je sve redom već prije početka pregovora odbijao cijenom od čak sedam milijuna eura.

Izazvalo je to nezadovoljstvo kod Pranjića, ali čini se kako je ipak pronašao zajednički jezik sa svojim poslodavcima i uspio dogovoriti uvjete novog, financijski znatno težeg ugovora. Pranjić, koji je u Heerenveen preselio iz Maksimira za tek 400.000 eura, obvezao se ostati na Abe Lenstra stadionu sve do 2012. godine.

U relativno dugim pregovorima jedan od glavnih uvjeta Pranjića je bilo ubacivanje klauzule o odšteti od četiri milijuna eura u ugovor. No, iako je prilično dugo na tome ustrajao, privremeni čelnici kluba, Bart van der Meer i Theun van der Meulen, nisu na to nikako htjeli pristati.

Pranjić je tako ipak popustio i prihvatio ponuđeno, ali čini se kako nema namjeru taj ugovor u potpunosti odraditi, već se nada transferu idućeg ljeta ili barem tijekom 2009. godine.

Ono čega će se mnogi prisjetiti kad je Pranjić u pitanju, jest priznanje Dinamova izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića kako je napravio veliku pogrešku njegovom prodajom. Ipak, pravda se kako je klub u to vrijeme bio u iznimno teškoj financijskoj situaciji nakon igranja u Ligi za ostanak te kako nije imao izbora. Njegovu priču potvrđuje i najugledniji hrvatski nogometni menadžer Marko Naletilić, koji je na ovom poslu i radio. Naletilić ne smatra kako se radilo o lošem poslu, već je uvjeren kako su prilikom odlaska Pranjića u Heerenveen sve strane jako dobro prošle obzirom na igračev reprezentativni status u to vrijeme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!