Zimski sportovi

Carolina pala u Pittsburghu

Krešimir Ferlak • subota, 20.10.2007.

U četiri odigrane utakmice prošle noći, domaćini i gosti su podijelili plijen. Dva puta su slavili gosti, dva puta domaćini. Columbus i Los Angeles su se vratili kući pjevajući...

Pittsburgh je kod kuće ugostio Carolinu i mnogo se namučio da bi stigao do pobjede. Gosti su samo dvije minute prije kraja druge trećine imali 3:1, no domaćini predvođeni Petrom Sykorom i Sidneyem Crosbyem uspjeli su izboriti produžetke i izvođenje kaznenih udaraca. Svi pucači Penguinsa su bili uspješni, kod Caroline dvojica, tako da je Pittsburgh odnio vrijednu pobjedu. Ključni pogodak je zabio, a tko drugi nego Crosby.

U Columbusu se događaju dobre stvari. Trener Ken Hitchcock izgleda sve bolje pronalazi balans između mladih i starih igrača i Blue Jacketsi ne izgledaju loše na otvaranju sezone. Najbolje je to na svojoj koži osjetio Buffalo. Sabresi nisu uspjeli na domaćem ledu postići ni pogotka, prvi puta nakon prosinca 2005, Columbus je slavio 3:0. Michael Peca je imao gol i asistenciju za Columbus, a zgoditke su pridodali Rick Nash i Nikolai Zherdev. Odlični otvaranje sezone ima i vratar Columbusa Pascal Leclaire koji je već treći puta ove sezone led napustio bez primljenog pogotka.

U Chicagu su domaćini nadigrali Colorado sa 5:3. Prvi NHL pogodak u svojoj karijeri je postigao prvi izbor ovogodišnjeg drafta Patrick Kane. Prvi od mnogih, po svemu sudeći. Gol za pobjedu Blackhawksa djelo je Tuome Ruutua.

Vancouver nastavlja sa igrama toplo-hladno. Opet su razočarali svoje navijače i izgubili kod kuće od Los Angelesa 4:2. Ključni zgoditak u utakmici postigao je Rus Alexander Frolov. Čini se kako je još dosta posla u Vancouveru da se momčad vrati na pobjednički put od prošle sezone.

NHL, Rezultati: Buffalo – Columbus 0:3, Pittsburgh – Carolina 4:3 (SO), Chicago – Colorado 5:3, Vancouver – Los Angeles 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!