Nogomet

Turbo Olić i Stipe hobotnica

Petar Plevnik • ponedjeljak, 22.10.2007.

Protekli vikend na europskim travnjacima donio je sjajne nastupe hrvatskih igrača. Uz već standardno odličnog Mladena Petrića, koji je i u ovom kolu bio dvostruki strijelac, za odlične vijesti iz Njemačke prvim hat-trickom u dresu HSV-a pobrinuo se Ivica Olić. Stipe Pletikosa pak u moskovskom je derbiju podsjetio na briljantne obrane iz splitskog Hajduka....

Ivica Olić (HSV) – Toliko osporavan hrvatski reprezentativac prekinuo je trogodišnji golgeterski post u dresu kockastih, a odmah zatim je i zablistao u dresu Dinamova protivnika u ligi Kupa Uefe. S tri pogotka u samo 35. minuta potopio je sve nade Stuttgarta, a utakmicu je završio i sa žutim kartonom.

Mladen Petrić (Borussia Dortmund) – U proteklih nekoliko utakmica reprezentacije možda i ne blista toliko, ali u dresu Borussije Dortmund i dalje igra fantastično. Ponovno je zabio dva pogotka, od kojih je posebno impresivan bio prvi, no ovog puta to nije bilo dovoljno za sva tri boda u Leverkusenu.

Robert Kovač (Borussia Dortmund) – Čelni čovjek obrane hrvatske reprezentacije nije briljirao protiv Izraela, no zbog izostanka Christiana Wörnsa trener Borussije odlučio ga je uvrstiti u početnu postavu te je odigrao svih 90 minuta u remiju 2:2 s Bayerom.

Ivan Rakitić (Schalke) – Na gostovanju kod Hanse Schalke nije prošao najbolje. Završilo je rezultatom 1:1, a mladi hrvatski reprezentativac dobio je ovog puta svoju priliku tek u samoj završnici susreta odigravši samo posljednjih pet minuta.

Josip Šimunić (Hertha) – Standardni hrvatski reprezentativac ovog vikenda gostovao je u Bremenu, gdje je odigrao svih 90 minuta u porazu od Werdera od 3:2.

Jurica Vranješ (Werder) - Osječanin u dresu Werdera ispao je iz prve postave i dvoboj s berlinskom Herthom pratio je od prve do posljednje minute s klupe za rezervne igrače. Njegovi suigrači slavili su rezultatom 3:2.

Ivo Iličević (Bochum) – Trenutno ponajbolji član U-21 hrvatske reprezentacije nije sudjelovao u porazu svog kluba kada im je na noge stigao gigantski Bayern. Utakmice je pratio s klupe.

Leon Benko (Nürnberg) – Bivši član varaždinskog prvoligaša ne dobiva previše prilika u dresu Nürnberga, a ni ove subote nije bio u konkurenciji za nastup.

Andre Mijatović (Arminia Bielefeld) - Nekadašnji branič Rijeke i Dinama zbog ozljede nije konkurirao za nastup u remiju 0:0 kod Karlsruhea.

Stiven Rivić (Energie Cottbus) – u dvoboju protiv Dusiburga ušao u igru na početku drugog poluvremena i imao je zapaženu ulogu. Najprije je imao značajnu ulogu kod kreiranja pogotka za svoju momčad, ali se zatim prometnuo u tragičara nakon što je skrivio prekršaj iz kojeg su nogometaši Duisburga zabili za pobjedu.

Mario Cvitanović (Energie Cottbus) – Bivši Dinamov nogometaš ne može biti zadovoljan igrom protiv Duisburga, a da to nije bio u potpunosti ni njegov trener potvrdio je njegovim vađenjem iz igre sedam minuta prije kraja utakmice.

Kristijan Ipša (Energie Cottbus) – mladi hrvatski reprezentativac ni ovog puta nije dobio priliku zaigrati, već je porazu od Duisburga svjedočio s klupe.

Vedran Ćorluka (Manchester City) – Jedan od boljih hrvatskih reprezentativaca i dalje je nezamjenjiv u prvoj postavi Manchester Cityja. Ćorluka je bio asistent za jedini pogodak na utakmici, a s nekoliko iznimno dobrih reakcija u obrani zatvorio je sve prolaze prema svojim vraztima.

Niko Kranjčar (Portsmouth) – Hrvatski reprezentativac na gostovanju kod Wigana bio je jedak od aktivnijih igrača, iako je utakmicu završio bez nekakvog konkretnijeg učinka. Njegov Portsmouth s dva pogotka u samoj završnici stigao je do pobjede od 2:0.

Eduardo da Silva (Arsenal) – Najbolji hrvatski strijelac u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine zaigrao je od prve minute protiv Boltona i ne može biti previše zadovoljan. Nakon sat vremena igre, Wenger ga je odlučio izvaditi iz igre.

Ivan Jurić (Genoa) – U derbiju kola Genoa je gostovala kod Juventusa, a Jurić je odigrao svih 90 minuta. Zabilježio je jedan solidan udarac prema Juventusovim vratima, a utakmicu je završio i s dobivenim žutim kartonom.

Dario Knežević (Livorno) – Livorno je izgubio na domaćem terenu protiv Lazia minimalnim rezultatom, a hrvatski reprezentativac nije odigrao niti minute, već je cijelu utakmicu pratio s klupe za rezervne igrače.

Dario Šimić (Milan) - Najiskusniji hrvatski reprezentativac još uvijek nije poboljšao svoj status u Milanu te ni ovog puta nije konkurirao za nastup. Njegov klub poražen je na San Siru s 1:0 od Empolija.

Saša Bjelanović (Torino) - Zadranin je započeo utakmicu protiv Torina, imao je jedan jako dobar udarac, ali je u 36. minuti zbog ozljede morao napustiti teren.

Igor Budan (Parma) – Budan zbog ozljede nije konkurirao za nastup, već je težak poraz svog kluba od 3:0 na gostovanju kod Sampdorije pratio sa sigurne udaljenosti.

Marko Marić (Lille) - Zagrepčanin nije bio ni na klupi za pričuve u gostujućem porazu kod Caena (1:0).

Jerko Leko (Monaco) - Hrvatski reprezentativac utakmicu je započeo na klupi, a u igru je ušao na početku drugog poluvremena umjesto Bolivara. Monaco je poražen s 3:1 na gostovanju kod Lyona.

Vedran Runje (Lens) – Runje je i ovog puta bio prvi čuvar mreže Lensa, a usprkos nekoliko vrlo dobrih obrana njegova momčad poražena je s minimalnim rezultatom na gostovanju kod Marseillea.

Marko Babić (Betis) – Babić je i dalje u iznimno lošoj situaciji u Betisu. U remiju s Racing Santanderom nije bio u konkurenciji za nastup i sve je očitije kako je napravio veliku pogrešku potpisavši ugovor s Betisom.

Danijel Pranjić (Heerenveen) – Nakon katastrofalnog ispadanja iz Kupa Uefe, Heerenveen se polako oporavlja i ovog su vikenda svladali AZ Alkmaar na gostovanju s 1:0 pogotkom u 90. minuti, a Pranjić je igrao svih 90 minuta.

Srđan Lakić (Heracles) – Odigrao je prvo poluvrijeme protiv Vitessea, a onda je zamijenjen. Njegova momčad remizirala je rezultatom 2:2.

Mario Tokić (Rapid) – Bivši reprezentativac protiv bečke Austrije ušao je u igru tek u 89. minuti.

Marijo Bazina (Rapid) – U remiju s Austrijom Beč odigrao je svih 90 minuta.

Mate Bilić (Rapid) – Ušao u igru u 68. minuti u derbiju s Austrijom Beč i nakon samo dvije minute provedene na terenu zatresao mrežu, što je Rapidu bilo dovoljno za bod.

Niko Kovač (Salzburg) - Kapetan hrvatske reprezentacije još se uvijek nije oporavio od ozljede i nije nastupio protiv Sturma.

Silvije Čavlina (LASK) - Branio svih 90 minuta u uvjerljivom gostujućem porazu kod Rieda (3:0).

Marijo Mijatović (LASK) - Odličnim igrama nekadašnji napadač Osijeka uspio se izboriti za mjesto u početnom sastavu LASK-a, ali ovog puta nije bio previše uspješan i njegova je momčad svladana s 3:0 kod Rieda.

Željko Pavlović (Wacker) – Branio je mrežu Wackera svih 90 minuta, ali morao pokleknuti dva puta te je njegova momčad izgubila stoga rezultatom 2:0.

Ivan Bošnjak (Racing Genk) – nekadašnji najbolji strijelac Prve HNL igrao je do 89. minute u gostujućem remiju kod Moeskroena.

Mario Carević (Lokeren) – Bivši Hajdukov nogometaš igrao je do 59. minute u domaćoj pobjedi nad Charleirom, a teren je napustio sa žutim kartonom.

Antun Dunković (Mechelen) – Odigrao je svih 90 minuta u teškom porazu od Cercle Bruggea (0:4) na domaćem terenu.

Dražen Gović (Moeskroen) - Šibenčanin je bio na klupi za pričuve u domaćem remiju s Genkom.

Nikica Jelavić (Waregem) - odigrao svih 90 minuta u gostujućem porazu kod Saint-Truidena (2:1) i asistirao za vodeći pogodak svoje momčadi.

Ivan Leko (Club Brugge) - Bivši reprezentativac bio je vrlo dobar u pobjedi od 2:0 nas Denderom te je asistirao Geraertsu za pogodak.

Goran Ljubojević (Racing Genk) – Zbog ozljede nije bio u konkurenciji za nastup.

Tomislav Mikulić (Racing Genk) - Nekadašnji branič Osijeka svih je 90 minuta bio na klupi za pričuve.

Dario Smoje (Gent) - nije konkurirao za dvoboj protiv Anderlechta.

Ivica Križanac (Zenit St.Petersburg) – Ušao u igru na početku drugog poluvremena umjesto Radimova.

Igor Novaković (Tom Tomsk) – Brzonogi Karlovčanin nije konkurirao za nastup u domaćem porazu protiv moskovskog CSKA (0:1).

Stipe Pletikosa (Spartak Moskva) – Prvi hrvatski čuvar mreže briljirao je u gradskom derbiju protiv Moskve. Ponajviše zahvaljujući obranama "splitske hobotnice“ u nastavku susreta Spartak je na kraju slavio sa 3:1.

Stjepan Tomas (Rubin Kazan) – Bivši hrvatski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta u uvjerljivom gostujućem porazu od Samare (3:0)

Hrvoje Vejić (Tom Tomsk) – Odigrao svih 90 minuta u domaćem porazu od moskovskog CSKA.

Mladen Bartulović (Dnjepr Dnjepropetrovsk) - nakon dugo vremena nekadašnji mladi reprezentativac odigrao je svih 90 minuta, no njegov Dnjepr poražen je u derbiju kola na gostovanju kod Šahtara.

Tomislav Bušić (Dinamo Kijev) – Zbog ozljede nije u konkurenciji za momčad.

Denis Glavina (Vorskla Poltava) - mladi reprezentativac odigrao je svih 90 minuta u gostujućem remiju s Metalurgom u Donjecku.

Igor Lozo (Černomerec Odesa) - nije konkurirao za sastav u gostujućoj pobjedi kod Metalurga u Zaporožju (2:0).

Ivica Pirić (Arsenal Kijev) - kao ni Lozo, ni Pirić nije bio u konkurenciji za sastav u gostujućem remiju kod Karpatija (0:0).

Jurica Puljiz (Zarja Lugansk) – bivši branič Hajduka nije konkurirao za sastav u gostujućem remiju (0:0) kod Naftavika.

Darijo Srna (Šahtar Donjeck) – Srna nije konkurirao za nastup na utakmici u kojoj je njegova momčad iznenađujuće poražena s 1:0 kod Krivbasa.

Igor Gal (Rizespor) - dojučerašnji branič Hajduka nije konkurirao u domaćoj pobjedi momčadi Safeta Sušića nad Bursasporom od 2:0.

Ivica Banović (Freiburg) - bivši hrvatski reprezentativac odigrao je svih 90 minuta u domaćoj pobjedi nad St. Paulijem (2:0).

Marino Biliškov (Greuther Fürth) - stasiti stoper odigrao je svih 90 minuta u uvjerljivoj gostujućoj pobjedi (0:3) kod Münchena 1860.

Hrvoje Vuković (Alemannia Aachen) – za razliku od Biliškova, Vuković nije konkurirao za sastav u gostujućem remiju kod Osnabrücka (2:2).

Zvonimir Deranja (Libourne) – najbolji strijelac posljednjeplasiranog sastava druge francuske lige odigrao je svih 90 minuta u domaćem porazu od Niorta (0:2).

Teo Kardum (Libourne) – ušao u 57. minuti susreta.

Kristijan Polovanec (Libourne) – nije konkurirao za sastav.

Mario Galinović (Panathinaikos) - hrvatski reprezentativac bio je rezervni vratar u gostujućoj pobjedi kod Veroie (0:2).

Anthony Šerić (Panathinaikos) – bivši hrvatski reprezentativac nije konkurirao za sastav na gostovanju kod Veroie.

Tomislav Butina (Olympiacos) – nekadašnji hrvatski reprezentativac i dalje ne konkurira za momčad. Tako je i bilo i ovog vikenda, u uvjerljivoj domaćoj pobjedi nad Panioniosom (4:1).

Dario Krešić (Panionios) – hrvatski vratar četiri je puta morao vaditi loptu iz svoje mreže na gostovanju kod Olympiacosa.

Darko Miladin (Ergotelis) – bivši Hajdukovac odigrao je svih 90 minuta u gostujućem porazu (2:1) kod Apollona.

Mario Budimir (Ergotelis) – mladi napadač ušao je u igru u 71. minuti susreta, no rezultat je ostao 2:1 za Apollon.

Zdravko Popović (OFI Kreta) – bivši napadač Croatije iz Sesveta zamijenjen je u 63. minuti susreta u uvjerljivom domaćem porazu od Asterasa (0:3).

Ivan Turina (Xanthi) – branio svih 90 minuta u gostujućem porazu od Levadiakosa (2:1).

Ante Tomić (Xanthi) – za razliku od Turine, Tomić nije konkurirao za sastav.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!