Zimski sportovi

Nashville i Carolina uspješni u gostima

Krešimir Ferlak • utorak, 13.11.2007.

Jučer je bio dan ulaska četvorice igrača u Kuću slavnih pa su utakmice ostale malo u sjeni tog velikog događaja. No, to nije omelo Carolinu i Nashville da nastave svoj pobjednički niz.

Nashville ja nakon groznog starta ušao u odličnu formu i sinoćnjom pobjedom kod Columbusa ostvario sedmu pobjedu u zadnjih devet utakmica. Prvi napad Predatorsa je bio nezaustavljiv, a zvijezda večeri je češki napadač Martin Erat. Erat je sudjelovao kod svakog gola Nashvillea, dva je zabio, a dva puta asistirao. Pogotovo je bio impresivan gol za 2:1 kada je sam prevario obranu i vratara Columbusa. Još treba istaknuti dva gola J.P. Dumonta za konačnu pobjedu 4:1.

Na Floridi u jednoj vrlo izjednačenoj utakmici Carolina ipak upisuje novu pobjedu. Vodili su i domaćini, i gosti, na kraju pogodak za konačnih 4:3, njegov drugi na utakmici, samo minutu i šest sekundi prije kraja postiže Cory Stillman. Dva pogotka postigao je i Jason Williams i nastavio odličnu formu. Carolina je najefikasnija momčad lige, imaju gotovo tri napada koja redovito zabijaju, a to je na svojoj koži osjetila i Florida. Koliko god su se domaćini trudili i vraćali, igraći Caroline ipak su uspjeli zadati konačan udarac. To je odlika velikih momčadi, Carolina to zasigurno jest.

San Jose je kod kuće razbio Phoenix 5:0. Dva gola za Devina Setoguchija i Joea Thorntona. Sidney Crosby je i u 17.-oj utakmici zaredom upisao barem poen, ali novi poraz njegovom Pittsburghu je nanio New Jersey. U petoj utakmici programa, Philadelphija je kod kuće svladala NY Islanderse.

NHL, Rezultati: Philadelphia – NY Islanders 3:2, Columbus – Nashville 1:4, Pittsburgh – New Jersey 2:3, Florida – Carolina 3:4, San Jose – Phoenix 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!