Ostali sportovi

Tužno prepušten naslov

Vedran Stilin • nedjelja, 16.12.2007.

Nažalost kao što se i očekivalo Stipe Drviš olako je prepustio naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji po WBA verziji Australcu Dannyju Greenu koji je zasluženo stigao do pojasa najboljega na svijetu sudačkom odlukom nakon 12 odboksanih rundi…

U samim najavama pred ovaj meč bilo je jasno kako bi ovo mogao biti posljednji nastup hrvatskog boksača Stipe Drviša koji zasićen ovim sportom odlazi u australski Perth pokušati obraniti naslov svjetskog prvaka po WBA verziji u poluteškoj kategoriji. Iako iskreno gledajući samo financijski zadovoljavajući uvjeti primorali su Makaranina na put u daleku Australiju jer već ranije bilo je jasno kako više ne nalazi potrebnu sreću i zadovoljstvo u svijetu boksa.

Tamo ga je čekao domaći borac Danny Green zvan Green Machine koji je usprkos istom broju godina na leđima kao naš Drviš (34) želio preuzeti ovaj naslov bodren s oko 6000 bučnih navijača. Uz sve to njegova karijera u kojoj je upisao 24 pobjede (22 nokauta) i samo tri poraza davala je jasne naznake o kakvom boksaču je riječ.

I bilo je tako od samog početka meča, Green kreće dosta agresivnije bez pravog odgovora Drviša koji nije pokazivao želju za ugrožavanje protivnika. Redale su se tako runda za rundom, Australac je po nepisanom pravilu svaku završavao u svoju korist bodovnom prednošću 10:9 uz podosta opasnijih udaraca upućenima prema našem boksaču.

Zaista blijedo je djelovao Drviš u ovoj borbi jer da nije bilo 11. runde i dva odlična udarca koji završavaju na bradi Greena, mogli bismo reći kako baš ništa nije pokušao napraviti da bi naslov najboljega ostao u njegovom vlasništvu.

Kraj meča donio je očekivanu pobjedu Australca nakon 12 odboksanih rundi, a zaista ostaje samo tuga što se Drviš nije bolje pripremio za ovaj vrlo vjerojatno oproštajni meč njegove blistave karijere u kojoj je 32 puta pobijedio i danas drugi puta izgubio, jer uz sve nevolje s ozljedom ramena i naglim primoranim gubitkom težine od čak sedam kilograma vjerovali smo kako će možda izvući onaj inat i prkos iz sebe kako bi barem malo pomrsi račune novom svjetskom vladaru u poluteškoj kategoriji po WBA verziji.

Perth, borba za naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji po WBA verziji:
Danny Green (Aus) – Stipe Drviš (Hrv) (119:111, 119:110, 120:108).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!