Košarka

Detroit pobjednički kroz San Antonio

Hrvoje Rafaelić • petak, 11.01.2008.

Utah Jazz i Sacramento Kings kao domaćini te Detroit Pistonsi kao gosti, upisali su pobjede u tri noćašnje utakmice. Phoenix je na gostovanje kod Jazzera došao bez nekoliko standarnih igrača, dok je Detroit svladao Spurse zahvaljujući odličnom Wallaceu...

Četvrtu pobjedu zaredom na domaćem parketu upisali su Jazzeri. EnergySolutions Arena bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a gledatelji u Salt Lake Cityju uživali su u dobroj igri Okura i Williamsa. Turčin je predvodio Utah sa 22 poena i 17 skokova od kojih je 12 skupio u obrani. Uz to je tri puta asistirao svojim suigračima. Play Williams također je upisao double-double, za 34 minute ubacio je 17 poena uz 11 asistencija.

Utah je iskoristila umor Phoenixa, koji je noć prije igrao produžetke, a u Salt Lake City je došao bez tri standarna igrača. Sunsi su bez Nasha, Mariona i Hilla sasvim druga momčad. Unatoč nedostatku ove trojke, gosti su dobro otvorili utakmicu, ali do kraja susreta nisu izdržali. Najbolji igrač bio im je Leandro Barbosa (25 poena).

Sacramento (14-20) slavio je protiv Memphisa (10-25) zahvaljujući odličnoj predstavi svoje prve petorke. Četiri od pet igrača imali su učinak veći od 20 poena. Salmons (28 poena, 11 skokova), Udrih (25 poena), Garcia (22 poena) i Miller (22 poena, 10 skokova) predvodili su Kingse. 31 poen Rudy Gaya i solidan učinak Španjolca Gasola (19 poena, 5 skokova) nisu bili dovoljni Memphisu za nešto više od časnog poraza.

U posljednjoj od tri odigrane utakmice, Detroit je slavio na gostovanju kod San Antonija. Rasheed Wallace nije želio da njegova momčad upiše novi poraz, a gostovanje kod Spursa probudilo je veliku želju za pobjedom: "Možemo izgubiti šest ili sedam utakmica zaredom, ali mi smo takva momčad da kada skupimo sve glave zajedno možemo sve prebroditi", izjavio je nakon što je domaćinu ubacio 23 poena uz 15 skokova.

Detroit je prekinuo niz od dva poraza u nizu, dok je San Antonio upisao treći poraz sezone na domaćem parketu. Pistonsi su već na početku utakmice pokazali da će biti tvrd orah te su nakon deset minuta igre imali prednost od 20 poena. Richard Hamilton utakmicu je završio sa 18 poena, a solidno je odigrao i Tayshaun Prince (17 poena). Tim Duncan (24 poena, 15 skokova) i Tony Parker (12 poena, 4/13 šut iz igre) predvodili su Spurse.

NBA rezultati, 11. siječanj 2008.:
Utah Jazz-Phoenix Suns 108:86
Sacramento Kings-Memphis Grizzlies 116-113
San Antonio Spurs-Detroit Pistons 80:90.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!