Košarka

Ukić dogodine u NBA?

Bernard Jurišić • petak, 11.01.2008.

Hrvatska bi košarka sljedeće sezone mogla pojačati u zadnjih 15 godina nikad siromašnije predstavništvo u NBA ligi. Roko Ukić u najozbiljnijim je kombinacijama Toronto Raptorsa, koji na njega imaju prava od drafta iz 2005. godine...

Kanadski mediji ovih se dana bave informacijom kako Toronto Raptorsi žele napokon dovesti Roka Ukića u svoje redove. Jedina kanadska momčad u NBA ligi hrvatskog je reprezentativca uzela na draftu 2005. godine, no umjesto njega odlučili su se uzeti iskusnijeg Španjolca Calderona, kojeg je Ukić zamijenio u Tau Ceramici.

Ukić je ove sezone na posudbi u rimskoj Lottomatici, a njegov "vlasnik" je Barcelona, u koju bi se trebao vratiti narednog ljeta. Ipak, kako je španjolski klub prilično dobro popunjen na "jedinici" i teško je očekivati da će se odreći Lakoviča ili Sancheza, mogućnost nove promjene dresa za 23-godišnjeg Splićanina uopće nije nerealna.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Blumenschein

Iako su neki kanadski mediji prenijeli informaciju da su Raptorsi postigli konačni dogovor, Ukić to nije mogao potvrditi. "Moja želja da se okušam u NBA ligi uvijek je bila poznata. Ove sezone igram više nego prijašnjih, mislim da sam u Rimu značajno napredovao i ne plašim se nikakvog izazova. Što će biti na ljeto ne mogu komentirati, trenutno sam potpuno posvećen Lottomatici".

Ukoliko bi došlo do raskida ugovora kojeg Ukić ima i naredne sezone s Barcelonom, pojavljuje se problem u činjenici da NBA pravila Raptorsima ne dozvoljavaju da plate odštetu višu od 500.000 dolara. Istakne li katalonski klub veći odštetni zahtjev, ostatak cifre bi trebao podmiriti Roko.

Toronto Raptorsi su "najeuropskija" momčad u NBA ligi, čiji dres ove sezone nose Talijan Bargnani, Španjolci Calderon i Garbajosa i Slovenac Nesterovič, te igrači koji su ime i slavu stekli na "starom kontinentu" - Anthony Parker, Maceo Baston i Carlos Delfino.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!