Zimski sportovi

Pobjede Rangersa i Islandersa

Krešimir Ferlak • četvrtak, 17.01.2008.

Dva kluba iz New Yorka nisu u sjajnoj formi u zadnje vrijeme. Na ljestvici su izvan doigravanja i svaki bod im je iznimno bitan pa tako su im i ove jučerašnje pobjede bile vrlo važne. Važnu pobjedu je postigao i Chicago nadigravši St.Louis sa čak 6:1...

New York Islandersi su slavili na teškom terenu u Newarku kod New Jersey Devilsa. Iako su Devilsi uputili čak petnaest udaraca više na gol, gosti su odlično iskoristili sve svoje prilike i stigli do izuzetno vrijedne pobjede. Islanderse je predvodio kapetan Bill Guerin koji je postigao prvi gol i onda potvrdio pobjedu minutu prije kraja za konačnih 3:1. Mike Sillinger je zabo početkom druge za 2:0, dok je Devilsima nadu u trećem periodu vratio Travis Zajac. No, Guerinovim pogotkom Islandersi su riješili utakmicu u svoju korist. Treba istaknuti da osim Guerina je ponovo odličan bio vratar Rick DiPietro. DiPietro je cijele sezone najbolji igrač kluba i pokazao je još jednom da je zaslužio mjesto u All Star ekipi Istoka.

Rangersi su se brzo oporavili nakon poraza od Pittsburgha i slavili protiv Buffala. No, bila je to još jedna vrlo teško izborena pobjeda. Ponovno su Rangersi imali puno više udaraca na gol od protivnika, ali teško stižu do pogotka. Ove večeri dva su im bila dovoljna za pobjedu. Brandon Dubinsky je na početku utakmice doveo Rangerse u vodstvo i tako je stajalo do početka druge trećine kada Jason Pominville vraća stvari na početak. Sredinom istog perioda Petr Prucha zabija za 2:1 i taj se rezultat održao do kraja utakmice. Teška pobjeda za Rangerse i vrijedna dva boda te nove brige za Buffalo koji je sve dalje od pozicije koja vodi u playoff.

Za razliku od dvije utakmice gdje su igrali njujorški klubovi u Chicago je bila prva golijada i visoka, uvjerljiva pobjeda domaćih Blackhawksa. Patrick Kane, fenomenalni mladi napadač Chicaga, postigao je dva pogotke i bio prva zvijezda utakmice. Uz njega još jednu odličnu utakmicu odigrao je i mladi branič, koji je pretvoren u napadača, Dustin Byfuglien koji je zabio gol i asistirao za još dva. Gosti su imali čak i više udaraca na gol, ali su bili potpuno izgubljeni, vjerojatno i zbog činjenice da su ostali bez svog ponajboljeg igrača, vratara Mannya Legacea. Legace je nakon prvog perioda zbog ozljede morao napustiti utakmicu, a valja spomenuti da u tom trenutku još nije bilo golova.

NHL, rezultati: New Jersey – NY Islanders 1:3, NY Rangers – Buffalo 2:1, Philadelphia – Florida 5:3, Minnesota – Calgary 2:3 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!