Košarka

Sunsi preskočili Lakerse, James nezaustavljiv

Hrvoje Rafaelić • petak, 18.01.2008.

Međusobni dvoboj Phoenix Sunsa i Los Angeles Lakersa odlučivao je o poretku Zapadne divizije. Pobjedom u gostima, Sunsi su zasjeli na prvo mjesto. Utah Jazz je izgubila od Denvera, a ponovno je ključna osoba u pobjedi Clevelanda bio Lebron James...

Ono što nije uspjelo Ginobiliju tri sekunde prije kraja utakmice, napravio je James 33 sekunde prije postigavši posljednji koš na utakmici i tako donijevši Clevelandu novu pobjedu. Najbolji Cavsov igrač utakmicu je završio sa 27 poena uz devet skokova i sedam asistencija. Jedini je Ilgauskas od početne petorke bio dvoznamenkast (17 poena). Podbacili su Gooden i Hughes, ali njih su "pokrili" igrači sa klupe Varejao (12 poena) i Gibson (11 poena). Opet je fantastičan bio Argentinac Ginobili (31 poen, četiri asistencije), ali zbog promašenog zadnjeg puta ipak epitet igrača utakmice pripada Jamesu. Solidni Duncan (20 poena, 11 skokova) i Parker (23 poena, šest asistencija).

Ako želite biti prvi na Zapadu, a LA Lakersi vam stoje na tom putu, jednostavno morate odigrati fenomenalnu utakmicu. To su dobro znali i igrači Phoenixa. Čak šest od sedam igrača koji su zaigrali zabili su dvoznamenkasti broj koševa. Začuđujuće najmanje je zabio Steve Nash (13 poena), ali kada tome pridodate 20 asistencija ne možete mu zamjeriti "slab" učinak. Shawn Marion (20 poena, 16 skokova) te Leandro Barbosa (22 poena, pet skokova) odigrali su briljantno, a ništa manje zapaženu ulogu nisu imali niti Bell (16 poena, pet skokova), Diaw (19 poena, šest skokova, pet asisencija) te Stoudemire (16 poena, sedam asistencija). U 12. porazu sezone za Lakerse najbolji je bio Kobe Bryant sa 30 poena i sedam skokova.

11 blokada i 24 skoka Marcusa Cambyja sigurno je najvažnija statistika utakmice između Nuggetsa i Jazzera. Camby je bio nezaustavljiv ispod koša, a 41 poen Linasa Kleize bio je dovoljan da Utah pognutih glava napusti teren. Allen Iverson dobar, 9/19 iz igre za 28 poena i devet asistencija. Carmelo Anthony dodao je 23 poena.

NBA rezultati, 18. siječanj 2008.:
LA Lakers - Phoenix Suns 98:106
Denver Nuggets - Utah Jazz 120:109
San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 88:90.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!