Zimski sportovi

Teška ozljeda Crosbyja

Krešimir Ferlak • subota, 19.01.2008.

Iako je jučerašnji dan ponudio neke zanimljive i pomalo nevjerojatne rezultate, sve ih je zasjenila teška ozljeda najboljeg svjetskog igrača Sidneyja Crosbyja. Crosby je sredinom prve trećine ozlijedio gležanj i nije se više vraćao na led, a vijesti nisu ohrabrujuće...

Crosby je išao u jedan od svojih karakterističnih prodora prema golu, prolazio je kroz dva braniča Tampe kada je bio srušen i izborio isključenje. No, kako je pao odklizao je u ogradu i nezgodno se dočekao vrhovima klizaljki. Stradao je desni gležanj i Crosby se jedva uspio ustati. Onda je uslijedila mučna slika za sve navijače Pittsburgha, ali i općenito sve ljubitelje hokeja jer je Crosby praktički iznesen sa terena od strane dvojice liječnika kluba. Crosby će biti danas dodatno pregledan, no takva ozljeda gležnja, koja nije rijetkost u hokejaškom svijetu, većinom traži od igrača bar mjesec dana mirovanja. Inače, utakmica je završila rezultatom 3:0 za Tampu, a junak je bio Andre Roy koji je postigao gol i dva puta asistirao.

U Buffalu prava rapsodija domaćina i nevjerojatna pobjeda od 10:1 nad Atlantom. Sabresi su od prve minute bili dominantni, gosti to nisu mogli pratiti i već su u prvom periodu hokejaši Buffala postigli četiri pogotka. Do kraja još šest za najuvjerljiviju pobjedu ove sezone. Drew Stafford je odigrao utakmicu karijere, postigao je tri pogotka i još je upisao dvije asistencije. Uz njega fantastičnu večer je imao i Derek Roy koji je također postigao hat-trick. Gotovo cijela momčad Sabresa je bila vrhunska, što i sam rezultat pokazuje. Buffalo je na fantastičan način prekinuo jako dugu crnu seriju u rezultatima. Naime, prije ove pobjede izgubili su čak 12 utakmica zaredom!

Osim Buffala i Carolina je imala odličnu večer i isprašila Edmonton sa čak 7:2. No, u ovoj utakmici nije sve išlo tako jednostavno. Sredinom drugog perioda još je bilo 1:1, a onda je krenuo pravi uragan Hurricanesa te su do kraja utakmice odigrali u skladu sa svojim nadimkom. Eric Staal je postigao tri pogotka i bio prva zvijezda večeri, osim njega još jednu odličnu utakmicu odigrao je vođa i kapetan Caroline Rod Brind'Amour koji je postigao prvi gol na utakmici i još je asistirao za dva. Carolina je ovom pobjedom ponovno preuzela vrh divizije koji joj je na samo tri dana preotela jučer uništena Atlanta.

Osim već spomenutih, jučer je hat-trick upisao i Daymond Langkow u utakmici u kojoj je njegov Calgary razmontirao Los Angeles sa 6:1. Anaheim je uz dva pogotka Todda Bertuzzija svladao Minnesotu, dok su mala iznenađenja pobjede Chicaga u Coloradu, odnosno slavlja Floride kod New Jersey Devilsa.

NHL, 18. 1. 2008., rezultati: New Jersey – Florida 1:2, Carolina – Edmonton 7:2, Pittsburgh – Tampa Bay 0:3, Buffalo – Atlanta 10:1, Minnesota – Anaheim 2:4, Colorado – Chicago 1:2 (SO), Calgary – Los Angeles 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!