Košarka

Nastavak loše serije Netsa

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 21.01.2008.

Tek su Phoenix i New Jersey nedjelju proveli radno. S neraspoloženim Kiddom i Carterom Netsi su Sunsima bili topovska hrana u osiguravanju pete uzastopne pobjede na domaćem terenu. Najbolji D'Antonijevi košarkaši bili su Stoudemire i Diaw....

Sunsi su lako riješili Netse. Bila je to njihova 14. uzastopna pobjeda protiv New Jerseya na domaćem terenu. Netsi su posljednji put u Phoenixu slavili 1993. godine, dok je dres Sunsa još nosio brbljavi Charles Barkley. Sama utakmica nije ponudila nikakvu dramaturgiju.

Barbosa je tricom donio 38:20 u drugoj četvrtini, a gosti se ostatak susreta nisu uspjeli približiti na manje od devet poena zaostatka. Od Frankove velike trojke na razini je bio tek Richard Jefferson (24 poena). Vince Carter (10 poena, 4/13 šut, devet skokova) nastavio je sa slabim izdanjima, a svoj dan nije imao ni Jason Kidd (devet poena, osam asista, šest izgubljenih lopti).

"Današnja utakmica je bila vrijedna lekcija za neke od naših mlađih igrača. Boone i Williams mogli su vidjeti način kojim Stoudamire trči terenom, koliko je komunikacije potrebno protiv ovakve momčadi", rekao je Jefferson. Netsi su u nezavidnoj situaciji, izgubili su pet u nizu i hvatanje jedne od posljednjih playoff pozicija čini se kao maksimum ovog prilično potrošenog rostera.

Sunsi su u mnogo boljoj situaciji. Ovom pobjedom učvrstili su se na čelu Zapadne konferencije. "Igrali smo kao što želimo, napadački i obrambeno. Ne trebamo samo misliti na pobjede, već igrati na pravi način. Ukoliko to napravimo pobjede će doći same po sebi", mišljenje je defenzivnca Raje Bella, koji je Netsima ubacio 20 poena. Uz nekoliko impresivnih zakucavanja Amare Stoudemire sakupio je 28 koševa, dok je Boris Diaw zabilježio 14 poena, 10 skokova i šest dodavanja.

NBA, rezultati, 20. siječanj 2008.:
Phoenix Suns - New Jersey Nets 116:94.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!