Košarka

Lewis sa sirenom za pobjedu Orlanda

Branko Barić • utorak, 22.01.2008.

Čak 13 susreta odigrano je u ponedjeljak na NBA parketima, od kojih su neki bili posebno zanimljivi. Rashard Lewis pogotkom sa sirenom donio je Orlandu pobjedu nad Detroitom, a najžustrije bilo je u obračunu starih rivala Boston Celticsa i New York Knicksa. Gordan Giriček niti u novoj sredini ne uspijeva doći značajnije minutaže...

Boston je u rukama imao 20 razlike i gotovu utakmicu, no tada su se počeli baviti više drugim stvarima nego košarkom pa je pobjeda ubrzo došla u pitanje. Paul Pierce i Quentin Richardson isključeni su nakon što su obojica dobili po dvije tehničke pogreške zbog međusobnog prepucavanja tijekom treće četvrtine, što je defintivno išlo na ruku Knicksima.

"Nije samo Paul, svi smo sudjelovali u tome. Svi smo pretjerano koristili usta umjesto da igramo košarku i nisam sretan zbog toga. Zaslužili smo tehničke, zaslužili smo isključenje, zaslužili smo sve što dobili, a imali smo puno sreće da smo ipak na kraju pobijedili. Mogli smo sve prokockati", nakon susreta izjavio je trener Celticsa Doc Rivers.

New York se s 19 razlike minusa nakon isključenja spustio na samo sedam početkom posljednje dionice, no srećom za goste tada se razigrao Kevin Garnett i spasio situaciju. On je u konačnih 109:93 ugradio 20 poena i 13 skokova, a odličan je bio i Kendrick Perkins, koji je također zaradio tehničku, s 24 poena, što je njegov najbolji učinak u karijeri. Prvo ime kod domaćih bio je Zach Randolph s 24 poena i 15 skokova.

Philadelphia 76ersi izgubili su i osmi od posljednjih deset odigranih susreta. Indianu je do gostujuće pobjede 110:103 predvodio Kareem Rush koji je odigrao utakmicu sezone postigavši 25 poena. Mike Dunleavy dodao je 24, Danny Granger 18, a Jamaal Tinsley upisao je 13 asistencija. Andre Iguodala najbolji je bio kod Sixersa s 23 poena, dok je Andre Miller postigao 21. Gordan Giriček tek je dvije i pol minute proveo na parketu i nije se uspio upisati niti u jednu statističku rubriku.

Prvenstveno zahvaljujći sjajnoj obrani Wizardsi su u Washingtonu potpuno nadigrali Dallas Maverickse sa 102:84. Caron Butler postigao je 25 koševa uz devet skokova, Antawn Jamison 23 uz osam skokova, dok na drugoj strani 21 poen i 11 skokova Dirka Nowitzkog ovog puta nije bilo dovoljno Dallasu da izbjegne poraz.

Nakon dva uzastopna poraza Spursa počeli su se potiho javljati oni koji sumnjaju u njihovu sposobnost da ove godine obrane naslov. Prema riječima njihovog trofejnog trenera Gregga Popovicha, nitko u momčadi nije zbog toga zabrinut: »Već čitavo desetljeće ovo je period sezone kada ne igramo baš najbolje. Vjerujem da ćemo biti mnogo bolji kad dođe playoff, kao što smo to uvijek u prošlosti bili».

Dobar znak za Popovicha i najvijače San Antonija je pobjeda protiv zahuktalih Charlotte Bobcatsa s 95:86. Tim Duncan ubacio je 19 poena uz deset skokova, dok su Manu Ginobili i Tony Parker dodali po 16. Emeka Okafor predvodio je poražene s 21 poenom i deset skokova.

Jazzeri su u Staples Centru stigli do osme pobjede u deset posljednjih susreta, ali tek druge u posljednjih 13 gostovanja. Los Angeles Clipperse svladali su sa 109:93, a pritom je čak sedam njihovih igrača postiglo dvoznamenkasti broj pogodaka. Deron Williams je ubacio 18 uz 13 asistencija, a slijedio ga je Matt Harpring sa 17. Najefikasniji kod domaćina bio je Corey Maggette s 23 poena.

Izgledalo je da će susret između Orlando Magica i Detroit Pistonsa otići u produžetak nakon što je Chauncey Billups pogodio tricu 3.6 sekundi prije kraja za 100:100. No ostalo je dovoljno vremena za Orlando da odigra akciju za Rashard Lewisa koji sa sirenom pogađa za 102:100 i prekid serije od devet uzastopnih poraza njegove momčadi od Detroita. Hedo Turkoglu ubacio je 26 poena, Dwight Howard 23 uz osam skokova, dok je na drugoj strani Richard Hamilton postigao 21 poen.

NBA, rezultati, 21.1.2008.:
New York Knicks - Boston Celtics 93:109
Washington Wizards – Dallas Mavericks 102:84
Charlotte Bobcats – San Antonio Spurs 86:95
Philadelphia 76ers – Indiana Pacers 103:110
Atlanta Hawks – Portland Trail Blazers 109:111
Houston Rockets – Seattle Supersonics 96:89
New Orleans Hornets – Milwaukee Bucks 106:92
Los Angeles Clippers – Utah Jazz 93:109
Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves 108:109
Memphis Grizzlies – Chicago Bulls 104:90
Orlando Magic – Detroit Pistons 102:100
Miami Heat – Cleveland Cavaliers 90:97
LA Lakers - Denver Nuggets 116:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!