Nogomet

Proljeće dočekalo spektakl

Bernard Jurišić • srijeda, 06.02.2008.

Nakon što su oblaci nekoliko dana prijetili upropastiti proslavu povratka hrvatske nogometne reprezentacije na Poljud, srijeda je osvanula okupana suncem i pravim proljetnim ugođajem. Hrvatska i Nizozemska za nekoliko sati će se sučeliti jedna drugoj pred sad već sigurno - krcatim tribinama splitskog stadiona. Stigao je i predsjednik HNS-a, koji je odmah ponudio - multiplicirani lapsus...

Molitve Slavena Bilića i društva uperene prema nebu su se isplatile. Srijeda je u Splitu osvanula okupana suncem, umjesto kiše koja je prala gradske ulice minulih nekoliko dana. Sve je spremno za večernji spektakl dviju reprezentacija iz europskog i svjetskog vrha.

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Dvojbi više nema ni glede ambijenta, ako ih je ikad i bilo. "Planule" su gotovo sve ulaznice, ono što je ostalo broji se u stotinama i očekuje se da će Poljud još jednom pružiti nezaboravan dekor. Onakav kakav su Bilić i njegova momčad zasigurno zaslužili.

Vezane vijesti

Delegacije hrvatskog i nizozemskog nogometnog saveza danas je primio splitski gradonačelnik Ivan Kuret. Nizozemski uglednici su prekrasan dan iskoristili za šetnju i upoznavanje gradom, u kojeg su se, kako kažu "zaljubili na prvi pogled".

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

U šetnju gradom poveo ih je predsjednik HNS-a Vlatko Marković, koji je očito bio ili oduševljen onim što je vidio u Splitu ili impresioniran društvom oko sebe, jer je u mikrofon kolege Marina Mrduljaša s lokalne Radio Dalmacije izjavio kako se Nizozemci nama žele revanširati jer smo ih "1978. dobili 3:1 u četvrtfinalu Europskog prvenstva". Predsjedniče, em 1998., em 2:1, em utakmica za treće mjesto, em Svjetsko prvenstvo...

Nizozemski izbornik Marco van Basten ima puno problema s ozljedama, a tek uoči predaje zapisnika odlučit će hoće li među kandidate uvrstiti Boumu i Lanzaata.

Što se našeg tabora tiče, Bilić na raspolaganju ima sve igrače i u odličnom raspoloženju dočekuje veliki okršaj. Sastav hrvatski izbornik nije objavio, on očekuje se onih najjačih 11, koje već i "ptice cvrkuću": Pletikosa - R. Kovač, Šimić, Ćorluka, Šimunić - N. Kovač, Modrić, Srna, Kranjčar - Petrić, Da Silva.

Utakmica počinje u 20:30 sati, vrata stadiona bit će otvorena dva sata prije, a utakmicu će voditi španjolska sudačka trojka predvođena Cezarom Munizom Fernandezom.

Kao i obično, utakmicu ćete moći pratiti UŽIVO uz Sportnet.hr, a odmah nakon završetka utakmice čekaju vas izvještaj, izjave, fotografije, analize, kolumne i brojni drugi zanimljivi sadržaji direktno s Poljuda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!