Ostali sportovi

Kličko objedinio pojaseve

Maja Giljanović • nedjelja, 24.02.2008.

U prvoj borbi za ujedinjenjem teškaških naslova prvaka, još od studenog 1999. i pobjede Lennoxa Lewisa nad Evanderom Holyfieldom, u newyorškom Madison Square Gardenu Vladimir Kličko je jednoglasnom odlukom sudaca osvojio WBO pojas protiv deklasiranog i nemoćnog Sultana Ibragimova...

Pred 14 tisuća mahom ruskih navijača, 32-godišnji je Ukrajinac od prve minute krenuo odlučan ne dopustiti Ibragimovu da dokaže da ga je proteklih 18 mjeseci treninga s Mayweatherom učinilo relevantnom silom u teškoj kategoriji. Mlađi brat nekadašnjeg WBC i WBO prvaka Vitalija je ljevicom svako malo (29 udaraca po rundi u prosjeku) ubadao poput osice i dosad neporaženog (22-1-0) Uzbekistanca držao na distanci praktički samo koristeći fizičku nadmoć: olimpijsko je zlato iz Atlante Ibragimova nadvisilo u svakom pogledu (visini, težini - punih 40 kilograma, rasponu ruku).

Borba se odvijala po ustaljenom ritmu sve do devete runde kad je Kličko serijom lijevih krošea zakucao Ibragimova o užad, ali potom kao da uzdrmanog protivnika nije želio dokrajčiti unatoč trenerovim riječima koje su, pak, uhvatili mikrofoni HBO-a u pauzi između 11. i 12. runde: "Sruši ga ili će biti ružno", izjavio je Steward.

Kličko se, međutim, zadovoljio sudačkim presudama (119-110, 117-111, 118-110) i poslije borbe rekao: "Ibragimov je veoma nezgodan protivnik. Nije ga bilo lako pobijediti i presretan sam povratom WBO pojasa", prvog inače kojeg je osvojio još 2000. protiv Chrisa Byrda (koji je šest mjeseci ranije porazio mu brata Vitalija).

Kličko se nije niti oznojio: činio se svježim i spremnim odmah izazvati WBA prvaka Ruslana Čagajeva i(li) WBC Olega Maskajeva odnosno njegova izazivača za dva tjedna Samuela Petera.

50. ukupno (50-3-0) i osma pobjeda u nizu, Klička je prometnula u vlasnika triju pojaseva - IBF, IBO i WBO i čini se samo pitanjem vremena kad će boks u njemu napokon dobiti što mu očajnički treba - neprikosnovenog teškaškog prvaka svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!