Ostali sportovi

Tyson odgriza i ostatak?

Maja Giljanović • četvrtak, 28.02.2008.

Realna mogućnost, novinska patka ili marketinški trik - re-match Evandera Holyfielda i Mikea Tysona odnosno okršaj časnih (manje-više) starina zagolicao je pažnju boksačke, ali i ine sportske javnosti...

U razgovoru za britanski Guardian, naime, četverostruki je svjetski prvak u teškoj kategoriji otkrio da ga je Tyson preko posrednika, trenera Jeffa Fenecha, kontaktirao i priupitao za zdravlje odnosno je li voljan još jednom, po treći put, sučeliti se s čovjekom koji mu je u sramotnoj borbi 1997. odgrizao komadić uha.

"Pričali smo prije par mjeseci i otad sam čuo samo da je otišao u Južnoafričku Republiku. Nijednom se, naime, više nije oglasio. Ja sa svoje strane mogu reći da ukoliko novac bude zadovoljavajuć nemam ništa protiv", pojasnio je 45-godišnjak spreman očito pogaziti prije više od deset godina danu javnu zakletvu da ni u snu više neće u ring s "unezvjerenim divljakom".

Dodao je: "Ne slažem se, pak, s procjenama da Mike nema samodiscipline za povratak vrhunskom boksu. Istina, 41 mu je godina, ali meni je 45 i ne podcjenjujem nikog". Valja doduše imati na umu da je Holyfield oduvijek održavao savršenu formu i brinuo se za tijelo u, mnogi smatraju, poprilično nerazumnoj želji za osvajanjem petog pojasa dok je Tyson, malo je reći, bio poprilično nediscipliniran.

Holyfield je inače Tysona u prvoj borbi 1996. svladao tehničkim knock-outom u 11. rundi, a godinu dana potom je u Las Vegasu nakon ispljuvanog odgriženog komada Holyfieldovog uha sudac Lane presedanom prekinuo borbu u trećoj rundi i diskvalificirao Tysona. Holyfield je tada inkasirao čak 34 milijuna dolara, a slijedi li treći dio sage (i nemojmo se lagati, svojevrsni freak show) ili se radi samo o triku ususret izdavanja nove Holyfieldove knjige, ostaje nam pričekati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!