Nogomet

Po naslov za Eduarda

Marin Vuković • petak, 29.02.2008.

Sljedeće, 28. kolo Premiershipa, bit će prvo ovosezonsko u koje Arsenal ulazi bez Eduarda da Silve na raspolaganju. Prvi korak prema očuvanju bodovne prednosti ispred Manchester Uniteda bit će teški subotnji sraz s Aston Villom, kandidatom za mjesto u Ligi prvaka. Niku Kranjčara pak očekuje pravo iskušenje na Goodison Parku...

Kako je izjavio igrač Arsenala Mathieu Flamini, odlučnost Topnika da osvoje naslov nikada nije bila jača, a sada ga žele osvojiti i za teško ozlijeđenog Eduarda da Silvu koji je u ovosezonska 64 osvojena boda uložio i velik dio sebe. S Manchester Unitedom za leđima Arsenalu u subotnje poslijepodne dolazi odlična Aston Villa koja s Evertonom i Liverpoolom vodi ravnopravnu bitku za mjesto u Ligi prvaka.

Osim što je u posljednjih 11 kola doživjela tek jedan poraz, Aston Villa je i napadački jedna od najefikasnijih momčadi Premiershipa, odmah iza Arsenala i Manchester Uniteda. Neugodan protivnik za Arsenea Wengera u tjednu u kojem su misli igrača često bile negdje drugdje.

Znatno lakši posao od Arsenala ima Manchester United, kojeg očekuje gostovanje na Craven Cottageu. Fulham je u posljednjih 15 kola ubilježio tek jednu jedinu pobjedu i profilirao se u jednog od najvećih kandidata za niži rang natjecanja. Pretposljednja momčad prvenstva ne bi trebala predstavljati problem zahuktalim Crvenim vragovima koji će već u subotu tražiti priliku za novo smanjenje bodovnog zaostatka. U proteklom kolu razbili su Newcastle s 5:1, što je najbolja opomena Royu Hodgsonu i njegovim igračima.

Kada pričamo o borbi za naslov, često potenciramo bitku dvije prvoplasirane momčadi, no ove je sezone za leđima vodećih i treća. Devet bodova iza Arsenala i šest iza Manchester Uniteda, ali uz utakmicu manje, smjestili su se Avram Grant i društvo i čekaju pogrešan korak vodećeg dvojca. U Chelseaju su svjesni da obje vodeće momčadi do kraja prvenstva dolaze na Stamford Bridge, pa je održanje minimalnog bodovnog zaostatka, uz nastupe u Ligi prvaka, definitivni prioritet ove sezone.

Ove će subote Chelsea na Upton Parku odmjeriti snage s londonskim rivalom West Hamom, koji ih je dobro namučio i u prosincu prošle godine na Stamford Bridgeu kada je domaćin slavio s minimalnih 1:0. Čekićari još uvijek ne gube nadu u neko od europskih natjecanja, no za takav podvig bodovi iz ovakvih utakmica postaju imperativ.

Europske ambicije ima i Portsmouth, a Niko Kranjčar i njegovi suigrači ove nedjelje putuju u Liverpool gdje ih na Goodison Parku očekuje četvrtoplasirani Everton. Momčad Davida Moyesa pravi je hit ove sezone, umiješali su se u "veliku četvorku", a kao vrhunac sezone došao bi plasman u Ligu prvaka nauštrb gradskih rivala s Anfielda. Portsmouth prije svega cilja na Kup Uefe, a fokus su stavili na utakmice pred svojim navijačima. Bod(ove) iz Liverpoola sigurno neće odbiti, bude li mogućnosti za takvo što.

Vedran Ćorluka trebao bi se vratiti u momčad Manchester Cityja, nakon što je ovoga ponedjeljka poraz svoje momčadi odgledao s klupe. Sven Goran Eriksson za susret protiv Wigana neće moći računati na reprezentativca Micaha Richardsa, koji će zbog kirurškog zahvata na koljenu propustiti najmanje šest tjedana.

Premiership, 28. kolo:

Subota, 01.03.2008:
Arsenal - Aston Villa 16 h
Derby County - Sunderland 16 h
Fulham - Manchester United 16 h
Middlesbrough - Reading 16 h
Birmingham - Tottenham 16 h
Newcastle - Blackburn 16 h
West Ham - Chelsea 16 h
Manchester City - Wigan 18.15 h

Nedjelja, 02.03.2008:
Bolton - Liverpool 14.30 h
Everton - Portsmouth 17 h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!