Zimski sportovi

Povratak Crosbyja, debi Forsberga

Krešimir Ferlak • srijeda, 05.03.2008.

Kako se bliži kraj sezone i kako se zahuktava borba za doigravanje, tako i utakmice postaju sve neizvjesnije. U izravnoj borbi za doigravanje Colorado je minimalno svladao Vancouver. U utakmici Tampe i Pittsburgha, najvažnija vijest je bila povratak kapetana Penguinsa u momčad...

Od Tampe do Tampe. Tako bi put svoje ozljede gležnja mogao opisati kapetan Pittsburgha Sidney Crosby. Naime prije nešto više od šest tjedana Crosby se ozljedio upravo na utakmici protiv Tampe, a sada se i vratio na led protiv momčadi sa sunčane Floride. Iako ga nije bila jako dugo, Crosby je odmah u prvoj utakmici pokazao kakav je igrač. Nekoliko odličnih prodora, a na kraju i asistencija za vodeći gol Penguinsa koji je postigao Maxime Talbot tri minute prije kraja utakmice. Pobjedu je pogotkom pet sekundi prije kraja potvrdio Evgeni Malkin za konačnih 2:0. Ovom pobjedom Pittsburgh preuzima prvo mjesto u Istočnoj konferenciji sa bodom više od Devilsa i dva od Canadiensa.

Izuzetno važnu pobjedu ostvario je Colorado protiv Vanocuvera i tako napravio dva boda razmaka nad Canucksima. Možda još važnija vijest za Avalanche je bila činjenica da je Peter Forsberg odigrao prvu utakmicu sezone. I odigrao je vrlo dobro iako se nije upisao među strijelce.Paul Stastny je doveo Colorado u vodstvo u prvoj trećini, u drugom periodu izjednačio je Ryan Shannon. Konačnih 2:1 na početku trećeg perioda postavlja John-Michael Liles za velika dva boda Avalanchea. Iako nije zabio niti asistirao, Forsberg je već u prvoj utakmici pokazao da će biti veliko pojačanje za Colorado, možda i ključno za ulazak u doigravanje.

Rangersi nisu uspjeli napraviti još veći razmak između sebe i ekipa koje su izvan mjesta za doigravanje. Naprotiv, izgubili su od Islandersa, momčadi koja se upravo bori da uđe među osam. Islandersi su početkom druge pogotkom Trenta Huntera imali 3:1, ali su Rangersi uspjeli izjednačiti preko Ryana Callahana početkom treće. Otišlo se sve do penala gdje je Jeff Tambellini donio dva boda dečkima sa Long Islanda.

Maxim Afinogenov i Jason Pominville su predvodili Buffalo u pobjedi nad Philadelphijom i tako doveli Sabrese na samo bod zaostatka nad Flyersima koji trenutno drže osmu poziciju na Istoku. Afinogenov je zabio dva gola i jednom asistirao dok je Pominville pridodao dva pogotka za uvjerljivih 5:2 Sabresa. Bit će još puno borbe za to osmo mjesto Istoka, a loša vijest za Flyerse je ozljeda ramena njihovog ponajboljeg igrača Daniela Brierea.

NHL, rezultati: Boston – Florida 0:1 (OT), NY Rangers – NY Islanders 3:4 (SO), Philadelphia – Buffalo 2:5, Toronto – New Jersey 1:4, Tampa Bay – Pittsburgh 0:2, Minnesota – Chicago 2:4, St.Louis – Los Angeles 3:2, Calgary – Columbus 1:0, Edmonton – Nashville 1:5, Colorado – Vancouver 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!