Rukomet

Červar: "Balić i T. Valčić želje su za europski vrh"

Zvonimir Šimunović • ponedjeljak, 17.03.2008.

Ovosezonska europska avantura rukometaša Zagreb Croatia Osiguranja završila je porazom u Flensburgu. Malo sretniji rasplet završnice drugog kruga Lige prvaka mogao je hrvatskog prvaka odvesti i u polufinale, ali trener Lino Červar mišljenja je da nema razloga za nezadovoljstvo...

Zadnja utakmica eurosezone za Zagreb CO ipak je bila samo revijalnog karaktera. Bod Hamburga u Pamploni uništio je sve nade zagrebaša u polufinale: "Nakon što su čuli rezultat utakmice između San Antonija i Hamburga, moram priznati da je mojim igračima pala motivacija. Koliko god sam se trudio objasniti da je ova utakmica, bez obzira na nemogućnost plasmana u polufinale, itekako važna, normalno je da su dečki opuštenije odigrali susret. A i nije takva sramota izgubiti na gostovanju kod Flensburga. Oni su druga momčad Njemačke, koja kod kuće ima sve pobjede i samo dva neriješena rezultata."- komentar je Line Červara za portal HRS-a.

Kada ste od plasmana među najbolje četiri momčadi Europe udaljeni "samo" dva boda, sigurno se nameće pitanje je li moglo i bolje. No, Červar je realan i misli da je već i ovo veliki uspjeh: "Moramo biti zadovoljni učinjenim. Ostvarili smo sve domaće pobjede i od Ledene dvorane ponovno stvorili neosvojivu tvrđavu. Na kraju smo ispred Flensburga, s istim brojem bodova kao San Antonio, a kao bolji se pokazao samo Hamburg. Potvrdili smo svoju kvalitetu u najjačoj skupini Lige prvaka. Lagao bih kada bih rekao da nisam razmišljao o polufinalu, ali iskreno, za sada to još nismo zaslužili".

Nakon svega da se zaključiti da Lino svojim igračima ništa ne zamjera. Dapače: "Želim svim igračima čestitati za sve što su napravili ove sezone. Bili smo najugodnije iznenađenje na ovogodišnjoj europskoj sceni. Šteta što u zadnjoj utakmici nisu dobili šansu sami odlučivati o prolazu u polufinale, ali i ovako zaslužuju sve pohvale."

Već dugo se govori o igračkim prinovama za sljedeću sezonu. Priča se samo aktualizirala nakon zadnjeg nastupa među europskom elitom. Ovogodišnji rezultat dobra je podloga da se uz pojačanja dogodine ode i korak-dva dalje. Červar je u tim najavama malo oprezniji: "Ne bih se želio previše miješati u te poslove. To je stvar klupske politike, a zna se tko što radi u Zagrebu."

Ipak, jedno nije mogao sakriti. Ivano Balić san je svakog rukometnog stručnjaka: "Nema tog trenera koji u svojoj momčadi ne bi želio imati Ivana Balića. Naravno da bih htio da nas pojačaju i on i Tonči Valčić. Osim što bi Zagreb s njima dobio komponentu kojom bi se približio europskom vrhu, puno bi profitirala i reprezentacija. U godini Svjetskog prvenstva, većinu reprezentativaca imali bismo na okupu"- završio je Červar izborničkim razmišljanjima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!