Nogomet

Pranjić umjesto Šimića, Olić glumi Eduarda

Bernard Jurišić • srijeda, 26.03.2008.

Nakon burnog ponedjeljka, utorak je ipak donio mirnije tonove u hrvatskoj ekspediciji u Glasgowu. Izbornik Slaven Bilić "došapnuo" je sastav koji će istrčati večeras u 21 sat na Hampden Park, a škotski izbornik George Burley nahvalio je hrvatsku vrstu...

"HNS-ovi manekeni" su stigli, Slaven Bilić uspio je odraditi jedan pravi trening uoči okršaja sa Škotima koji nas čekaju večeras u 21 sat po našem vremenu (UŽIVO na Sportnet.hr). Erupcija oduševljenja u našem taboru izazvao je dolazak Ivana Klasnića, koji se nakon godinu i pol dana vratio u reprezentativni dres.

Škotski izbornik George Burley debitirat će bez čak sedmorice svojih važnih igrača. "Hrvatska je odlična momčad, u to nema nikakve dvojbe. Visoko su rangirani u svjetskom nogometu i čeka nas teška utakmica".

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Vezane vijesti

Burley se već u startu "ogradio" glede mogućeg rezultata. "Najvažnije nam je u ovoj akciji odigrati dobru utakmicu. Dobro smo trenirali i želim na ovoj utakmici osjetiti momčad i početi pripreme za nove kvalifikacije u rujnu".

Bilić ne misli da će izostanak nekoliko važnih škotskih igrača nama olakšati posao. "Bili su i Nizozemci u Splitu bez nekoliko važnih igrača, pa ste vidjeli kako smo prošli. Ne ovisi Škotska u dva ili tri igrača, a uvijek postoji i dodatni motiv kod igrača koji će istrčati da se dokažu i ustale u momčadi. Čeka nas sigurno zahtjevna utakmica."

Hampden Park sigurno nije mjesto za eksperimentiranje, posebno nakon teškog poraza od Nizozemske. Za održavanje dobre atmosfere, Bilićevoj družini potreban je pozitivan rezultat, kako bi se što mirnije ušlo u završnu svibanjsku fazu priprema za EP.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Potvrđeno je da će Pletikosa biti na vratima, iako je zbog njegove viroze pojačana vratarska konkurencija Osijekovim Marinom Skenderom, koji će na tribine. Eduarda će u napadu "glumiti" Ivica Olić, u tandemu s Petrićem, a Pranjića očekuje lijevi bok.

"Znam da Pranjić u Heerenveenu ne igra na toj poziciji, ali smatram da on tu može dobro odigrati. Morat ćemo provjeriti neke dodatne opcije, ovo je jedna od njih", kaže Bilić.

Hrvatska će tako na Hampden Park istrčati u sljedećem sastavu: Pletikosa - R. Kovač, Šimunić, Ćorluka, Pranjić - N. Kovač, Modrić, Srna, Kranjčar - Petrić, Olić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!