Nogomet

Kako su igrali

Tomislav Globan • srijeda, 26.03.2008.

U trećem remiju hrvatske i škotske izabrane vrste u našoj se reprezentaciji najviše istakao Niko Kranjčar. Veznjak Portsmoutha postigao je vrlo lijep pogodak i bio najaktivniji naš igrač. Veseli i vrlo dobar dojam kojeg je ostavio Igor Budan...

Početni sastav

Stipe Pletikosa - Potpuno besposlen do gola u 31. minuti. Lopta mu je pritom prošla kroz ruke, ali ne može se mnogo toga zamjeriti našem vrataru jer je Miller tukao iz blizine te je lopta putem okrznula Šimunića. U 84. minuti odlično je zaustavio Boydovu veliku prigodu iz protuudara.

Vedran Ćorluka - Standardno dobra predstava desnog bočnog Manchester Cityja, no izostali su prodori prema naprijed. U obrani pravovremen i siguran, a izašao je u 85. minuti nakon što je dobio težak udarac nogom u glavu.

Robert Kovač - Najlošiji pojedinac Bilićevih boysa. "Izvisio" je kod prvog gola pogrešno procijenivši let lopte nakon čega je Kenny Miller poentirao. Napadač Celtica mu je tijekom cijele utakmice stvarao velikih problema. U 73. minuti zamijenjen je Kneževićem.

Josip Šimunić - U stoperskom paru s Kovačem nije djelovao previše sigurno, no za razliku od braniča Borussije nije radio kardinalne pogreške. Kod pogotka Škota nije uspio spasiti stvar.

Danijel Pranjić - Vrlo aktivan u prvom poluvremenu kada je glavnina hrvatskih akcija započinjala s njegove lijeve strane. Dobro se snašao u posljednjem redu hrvatske obrane, a jednom je i s crte spašavao Pletikosu.

Darijo Srna - Pomalo nevidljiv u prvom dijelu jer je težište hrvatskih napada bilo prebačeno na Kranjčarovu i Pranjićevu lijevu stranu. Zamijenjen je u 63. minuti zbog ozljede prouzrokovane "taylorovskim" startom Garyja Naysmitha. Šahtarov kapetan ima sreću što mu je noga ostala čitava.

Niko Kovač - Kapetan nije odigrao utakmicu za pamćenje, a istakao se tek žutim kartonom u 45. minuti kada je u prolazu nagazio škotskog igrača. U poluvremenu je ostao u svlačionici, a zamijenio ga je Vukojević.

Luka Modrić - Gledali smo ga i u nadahnutijim izdanjima, no Modrić je svejedno odigrao dobru utakmicu. Bolje je djelovao u prvom poluvremenu kada je dugim loptama odlično proigravao Olića. Uposlio je Kranjčara za prvi pogodak, a u nastavku je bio vidljiv nedostatak svježine.

Niko Kranjčar - Još jedna vrlo dobra igra Portsmouthovog veznjaka. Krasnim udarcem je u 10. minuti postigao svoj šesti gol za reprezentaciju i doveo "kockaste" u vodstvo. Još je nekoliko puta opasno prijetio udarcima izvan šesnaesterca i sudjelovao u gotovo svakoj opasnoj situaciji pred Gordonom.

Ivica Olić - Tipična predstava Ivice Olića u hrvatskom dresu. Nekoliko puta iskoristio je svoju brzinu pobjegavši škotskoj posljednjoj liniji, ali na tome je i ostao. Zamijenjen je u 58. minuti, a nekoliko sekundi prije izlaska s terena mogao je dovesti Hrvatsku u vodstvo, no odbijena lopta nakon Kranjčareva udarca iznenadila ga je ispred škotskog gola.

Mladen Petrić - Nekoliko se puta sjajno oslobodio svojih čuvara nakon čega Škotima nije preostalo ništa drugo nego srušiti Borussijinog napadača u zoni udarca. Imao je lijepu priliku iz slobodnog udarca sa "svoje" pozicije, no živi zid zapriječio je Petrićev pokušaj. U 58. minuti zamijenio ga je Klasnić.

Zamjene

Ognjen Vukojević - Zamijenio je u 46. minuti Niku Kovača i dostojno odradio posao glavnog razgrađivača škotskih napada.

Igor Budan - U 58. minuti zamijenio je Olića i prikazao puno više od igrača HSV-a. Neprestano se otvarao, tražio loptu i navlačio na sebe pažnju domaće obrane. Nedostajao mu je jedino pogodak, a posebno će pamtiti 68. minutu kada je izišao sam pred Gordona, no škotski vratar odlično je reagirao.

Ivan Klasnić - Naš Killer odigrao je prvu utakmicu za Hrvatsku nakon godinu i pol ušavši u igru umjesto Petrića u 58. minuti. Vrlo dobro se nadopunjavao s Budanom, ali manje opasan od Parminog centarfora.

Jerko Leko - Ušao u igru umjesto Srne sredinom nastavka. Igrao je na desnoj strani veznog reda, što nije njegova prirodna pozicija. No, pristojno je odradio i taj zadatak.

Dario Knežević - 18 minuta prije kraja zamijenio je Roberta Kovača i u paru sa Šimunićem nije ostavio Škotima mnogo prostora za eventualan pobjednički pogodak.

Dario Šimić - Igrao posljednjih šest minuta i ubilježio 97. nastup u najdražem dresu. Igrao nedovoljno za podrobniju ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!