Rukomet

Nexe na Zagreb CO u polufinalu

Ivana Strahija, Zvonimir Šimunović • petak, 28.03.2008.

Nakon što su odigrane sve utakmice četvrtfinala, izvučeni su parovi završnice Hrvatskoga kupa za rukometaše. Zapravo je najvažnije pitanje bilo koja momčad neće imati sreću u polufinalu izbjeći Zagreb CO, a kuglice su odlučile da će to biti rukometaši iz Našica...

Nakon što su pobjedom nad Zametom ostvarili povijesni uspjeh kluba i okrunili najbolju sezonu (trećeplasirani u prvenstvu), Našičani nisu imali sreće u ždrijebu polufinala. Za protivnika su dobili Zagreb CO. Nećemo reći ništa novo ako momčad Line Červara proglasimo kao najvećeg favorita za osvajanje još jednog trofeja te bi prolaz za Nexe bio prava sportska senzacija.

Drugi par čine Perutnina PIPO IPC i Poreč. U ovom susretu prednost imaju iskusniji Čakovčani, no Porečani baš kao i Nexe igraju jednu od najboljih sezona (trenutno četvrti u prvenstvu) i sigurno je da u jednoj utakmici imaju priliku iznenaditi drugoplasiranu momčad prvenstva.

Zanimljivosti u rukometu nikad kraja, pa je tako prvotno predviđeni termin za odigravanje Final Foura od 16. do 18. svibnja pod upitnikom, i to upravo zbog potonjeg para, u kojem klubove vode dva izbornika.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Vladimir Canjuga, trener Perutnine i izbornik kadetske reprezentacije, pojasnio nam je zavrzlamu oko datuma: "Lino Červar htio je pomaknuti termin sa 16.-18. na 10.-12. jer želi okupiti reprezentaciju. No, kadeti tada imaju kvalifikacije na Europsko prvenstvo, pa taj datum ne odgovara meni. Čini mi se da ćemo kao finalni dogovoriti 7. i 8. svibnja."

Isto tako, još se uvijek ne zna gdje će biti održana završnica Kupa, jer će Hrvatski rukometni savez raspisati natječaj za domaćina. Čakovčani se nadaju, nakon godina bez kupa na domaćem parketu, da će upravo njima biti povjerena organizacija.

Hrvatski rukometni kup (m), parovi polufinala:

Zagreb CO – Nexe, Poreč – Perutnina PIPO IPC.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!