Zimski sportovi

Na Istoku i dalje neizvjesno

Ante Jukić • četvrtak, 03.04.2008.

Nakon poraza u Washingtonu noć prije, Carolina nije napravila krivi korak protiv Tampe i sada je još samo jedna pobjeda dijeli od osvajanja Southeast divizije. Boston je poražen u New Jerseyu nakon izvođenja kaznenih udaraca, ali i sa tim osvojenim bodom malo lakše ''diše'', budući da je Philadelphia izgubila u Pittsburghu…

Iako je sve donedavno bila poprilično ''bezbrižna'', Carolina je došla u situaciju da u zadnje dvije utakmice odlučuje o svom plasmanu u doigravanje. Poraz u Washingtonu noć prije, ipak nije ostavio previše traga na Hurricanesima, koji su sa uvjerljivih 6:2 svladali nemotivirane goste s Floride. U redovima domaćina, briljirao je Chad Larose koji je postigao tri pogotka. To mu je, inače, bila tek četvrta utakmica nakon povratka na led poslije teškog loma noge. S druge strane, dobru partiju za Lightningse pružio je Martin St. Louis, koji je ubilježio gol i asistenciju. Carolini sada treba pobjeda protiv Floride u petak, da i definitivno potvrdi osvajanje Southeast divizije i plasman u playoff.

Boston Bruinsi bili su nadomak osvajanja oba boda na gostovanju u New Jerseyu, ali i ovaj jedan puno im znači u zgusnutoj situaciji u poretku Istočne konferencije. Pogotkom Davida Clarksona za 2:2, pet minuta prije kraja, Devilsi su odveli utakmicu u produžetke, u kojima nismo vidjeli pogodak. Pobjednik je riješen tek u četvrtoj seriji kaznenih udaraca, a gol za treću uzastopnu pobjedu domaćina postigao je Zach Parise. Devilsima sada treba još jedna pobjeda, u preostale dvije utakmice, da osiguraju četvrto mjesto Istoka, koje jamči prednost domaćeg leda u prvom krugu doigravanja.

Rivalstvo Pittsburgha i Philadelphije jedno je od većih u NHL-u, a njihov sinoćnji dvoboj nosio je i veliku rezultatsku važnost, osobito za goste. Iako su nakon prve trećine vodili 2:1, Flyersi su platili danak svojoj gruboj igri, budući da su Penguinsi sinoć sjajno igrali sa igračem više. U pobjedi domaćih 4:2, najbolji je bio Sidney Crosby sa dva gola i asistencijom, a raspoloženi su bili i Malkin i Gončar, koji su ubilježili po gol i asistenciju. Ovom pobjedom, Pittsburgh je, prvi put nakon 10 godina, osvojio Atlantic diviziju, a ima i velike šanse da regularni dio sezone završi kao najbolja momčad Istočne konferencije.

Najbolja momčad lige, Detroit, je neočekivano lako poražena u Chicagu. Blackhawksi su ovom pobjedom ostali u utrci za doigravanje na Zapadu, iako su njihove šanse više teoretske, nego realne prirode. U 6:2 pobjedu domaćih, pogotke je ugradilo šest različitih strijelaca, a najbolji igrač Chicaga ponovno je bio rookie Patrick Kane, koji je jednom golu pridodao i dvije asistencije. Iako vrlo vjerojatno neće vidjeti playoff, ovo je u svakom slučaju bila dobra sezona za Blackhawkse, čija bi mlada momčad trebala igrati zapaženiju ulogu u godinama koje dolaze. Red Wingsi će, pak, nakon ovog poraza morati još malo pričekati na potvrdu prvog mjesta Zapada, budući da dvije utakmice prije kraja imaju tri boda više od San Josea.

NHL, rezultati, 02.04.2008. : New Jersey – Boston 3:2 (SO), Carolina – Tampa Bay 6:2, Pittsburgh – Philadelphia 4:2, Chicago – Detroit 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!