Nogomet

Buffon bi Ronaldinha za suigrača

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 03.04.2008.

Nakon što je postalo vrlo izvjesno da će Ronaldinho nakon završetka sezone napustiti redove Barcelone, iz dana u dan javljaju se zainteresirani za usluge Brazilca. Vodstvu kluba poruku je poslao i vratar Juventusa Gianluigi Buffon.

Buffonu teče već sedma sezona otkako brani boje kluba iz Torina. Nakon prošlogodišnje kalvarije zvane Seria B, Juve je na povratku na staze stare slave, a Buffon je jedan od najmjerodavnijih za ocjenu ove sezone: "Mislim da možemo biti vrlo zadovoljnim učinjenim. Ako bih se morao izraziti ocjenom, treća pozicija koju sada zauzimamo vrijedila bi osam od deset. Naravno da bismo desetku zaslužili u slučaju da smo napravili čudo i kao povratnik iz druge lige odmah osvojili Scudetto. Ali, ni ovo nije loše."

Jedan od najboljih svjetskih vratara realan je pri procjeni mogućnosti trenutne momčadi: "Mislim da nam za osvajanja naslova nedostaje i kvalitete i kvantitete. Ukoliko sljedeće sezone zaista želimo biti ravnopravni konkurenti za vrh, moramo dovesti četiri-pet igrača, ali ne bilo kakvih, nego onih vrhunske vrijednosti"

Upitan postoji li igrač koji je njegov favorit kada govori o pojačanjima, Buffon je bio jasan: "Ronaldinho je najbolji nogometaš koji se pojavio nakon Maradone. On je igrač koji još uvijek itekako zna igrati nogomet i s njim bismo dobili novu dimenziju. Znam da je njegova cijena prevelika za ono što je Juventus spreman ponuditi, ali mislim da bismo trebali dati sve od sebe ne bi li ga doveli".

Teško je reći hoće li čelnici Stare dame ispuniti želju svoga vratara, no, iz dosadašnjih najava eventualnih pojačanja (Petrić, Van der Vaart, Diego) moguće je da će ovoga ljeta, inače štedljivi Torinezi, ipak malo "odriješiti kesu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!