Košarka

Spahija i Planinić pali u Beogradu

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 03.04.2008.

Partizan je sjajnom predstavom pobijedio Tau Ceramicu te izborio majstoricu u Vitoriji. Odlučujući je bio ulaz u posljednju dionicu susreta kada su na krilima Pekovića i Veličkovića domaći u potpunosti nadigrali momčad Nevena Spahije...

U uzavreloj atmosferi Pionira Partizan je u jednoj od najboljih utakmica sezone uvjerljivo savladao Tau Ceramicu i izborio treću, odlučujuću utakmicu za odlazak na Final Four Eurolige u Madrid. Zahvaljujući ponajviše fenomenalnoj obrani, Beograđani su od samoga početka stvarali prednost koju su, unatoč maloj krizi sredinom drugoga dijela, na kraju pretvorili u veliku 76:55 pobjedu.

Već nakon nekoliko uvodnih minuta bilo je vidljivo da će se gosti, iako iskusna momčad, teško oduprijeti fanatičnom domaćinu. Prvu veću prednost Partizan radi nakon osam minuta igre, kada prvo Peković, a nakon njega Veličković i Palacio rade nered u obrani momčadi Nevena Spahije i dolaze do prednosti 22:9. Rakočević se pobrinuo da Tau do kraja prve četvrtine smanji zaostatak na deset razlike, da bi mu se kasnije dobrim rolama u pojedinim trenucima priključili Prigioni i Jasaitis i zahvaljujući njima prednost Partizana na poluvremenu bila je samo plus pet (36:31).

Partizan i nastavak utakmice otvara bolje te tricom Veličkovića vodi 45:37. Tau se u igru vraća serijom 6:0 i drži priključak sve do pred kraj treće četvrtine. Tada preko Pekovića i Palacija domaći rade, pokazat će se kasnije, ključnu prednost (54:48). Uraganskim ulaskom u posljednji dio susreta, koji je kulminirao još jednom tricom Veličkovića za 66:50, Partizan u potpunosti lomi otpor bezidejnih gostiju koji su u zadnjih deset minuta postigli tek sedam poena.

Najzaslužniji za još jednu priliku Partizana za put u Madrid bili su Peković (19 poena, pet skokova) i Veličković (17 poena, 12 skokova). Kakav napadački dan je imala momčad iz Vitorije najbolje govori podatak da je Rakočević s 15 poena bio jedini dvocifreni. Zoran Planinić nije imao svoju večer. Za 19 minuta postigao je pet poena (za dva 1/6, za tri 1/2), skupio četiri skoka i tri asistencije.

Posljednja utakmica koja će odrediti putnika među najbolje četiri momčadi u Europi igra se u Vitoriji 10. travnja.

Euroliga, četvrtfinale:
Partizan - Tau Ceramica 76:55 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!