Nogomet

Malo za kladioničare u Primeri

Vedran Attias • petak, 04.04.2008.

U 31. kolu Primere na rasporedu je nekoliko dobrih utakmica - vodeći Real ide na nezgodno gostovanje na Mallorcu, Barcelona dočekuje četvrtfinalista kupa Uefa Getafe, a Villarreal na stadionu Sanchez Pinjuan u Sevilli igra s istoimenim domaćinom...

U subotu su na rasporedu dvije utakmice: Osasuna - Recreativo i, ona puno zanimljivija, Mallorca - Real Madrid. Utakmica između Osasune i Recreativa jedna je u nizu od onih nakon kojih ćemo dobiti odgovor na pitanje: tko neće sljedeće godine igrati prvu ligu? Gosti su u loš(ij)oj formi (dva poraza u zadnje tri utakmice) od Osasune koja već tri utakmice ne zna za poraz.

Nakon njih, na Mallorci se igra vrlo zanimljiva utakmica. Otkako je Mallorca u šesnaestini finala španjolskog kupa izbacila Real (Mallorca je slavila u obe utakmice), Kraljevski klub je doživio veliki pad forme. Naime, Real je do utakmice s Mallorcom imao 18 pobjeda i samo tri poraza u 25 utakmica koliko su do tada odigrali, no nakon Mallorce Schusterova momčad je naglo pala i upisala čak osam poraza u sljedećih 15 utakmica, uključujući i ispadanje iz Lige prvaka.

Van Nistelrooy i Metzelder su i dalje ozlijeđeni, no u obranu se vraća Pepe kojega je Schuster jedva dočekao jer je Real primio sedam golova u zadnjih pet utakmica. Guti, Gago i Heinze imali su problema s ozljedama, no svi su prošli zadnji trening i konkuriraju za sastav. Mallorca je u kupu pokazala kako zna kako pobijediti vodeću momčad lige pa bi ovo trebala biti vrlo zanimljiv susret.

Momčad koja je u četvrtak na Allianz Areni pokazala vrlo dobar nogomet dolazi na još jedan prekrasan stadion ovaj vikend - Nou Camp. Strijelac iz Munchena, Cosmin Contra neće igrati protiv Barce zbog kartona, a Rijkaard i dalje ne može računati na Deca dok se "ozlijeđeni" Ronaldinho oporavio i mogao bi zaigrati u nedjelju. Laudrupova ekipa ove sezone igra dobar nogomet i sigurno je kako Kataloncima neće biti lako doći do bodova koji su im silno potrebni.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Zaragoza kod kuće igra s Betisom i pobjeda im je imperativ. Naime, Zaragoza, iako je dosta uložila u momčad, nikako ne može naći pravu formu ove sezone i nalaze se vrlo nisko na tablici te im je ostanak u ligi vrlo upitan. Za ovu utakmicu domaćinima se vraća Aimar nakon duge pauze zbog ozljede, no Argentinac sigurno neće započeti utakmicu jer još nije spreman za 90 minuta.

Sjajni Racing dočekuje Deportivo kojemu se ozlijedio (po)najbolji igrač Meksikanac Guardado. Lijevo krivo Meksika zbog ozljede će propustiti ostatak sezone. Racing je sjajnom prodajom Žigića u Valenciju zaradio novac za kupnju nekoliko igrača koji su se pokazali kao pun pogodak i momčad iz Santandera drži sjajno peto mjesto te su apsolutni favoriti u ovoj utakmici.

Još jednu dobru utakmicu sigurno će odigrati Sevilla i Villarreal. Šesta i druga momčad Primere traže pobjedu u ovoj utakmici. Sevilla i dalje lovi Ligu prvaka, a Villarreal pokušava ostati na mjestu koje vodi u elitno klupsko natjecanje tako da bod ne znači previše ni jednoj ekipi. Villarreal je u sjajnoj formi - četiri pobjede u zadnjih pet utakmica.

Posljednji Levante pokušat će zagorčati život i Valladolidu, a Atletico Madrid na Vicente Calderonu dočekuje solidnu Almeriju. Sve u svemu, vrlo zanimljivo kolo je pred nama u Španjolskoj i jedini koji nikako neće biti sretni utakmicama su - kladioničari. Naime, zaista je vrlo teško prognozirati pobjednika u bilo kojem susretu ovoga kola.

Primera, 31. kolo:

Subota: Osasuna - Recreativo, Mallorca - Real Madrid

Nedjelja: Racing - Deportivo, Zaragoza - Betis, Levante - Valladolid, Murcia - Valencia, Athletic - Espanyol, Atletico Madrid - Almeria, Sevilla - Villarreal, Barcelona - Getafe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!