Rukomet

Goluža zadovoljan juniorima

Maja Čeko • subota, 05.04.2008.

Vrijeme je priprema naših rukometnih reprezentacija pa se tako okupila i hrvatska juniorska reprezentacija pod vodstvom Slavka Goluže koji je za HRS govorio o dojmovima sa proteklih priprema i očekivanjima za EP u Rumunjskoj.

Kad se priča o samim priprema, Goluža je uglavnom zadovoljan sa onim što je vidio, ali je i uočio što bi trebalo popraviti za predstojeće EP: " Zadovoljan sam kako su juniori odradili taj jedan mini ciklus, bilo je to prvo okupljanje nakon SP u Bahrainu. Malu poteškoću nam predstavlja to što 99 % reprezentativaca igra prvu ligu, tako da nemamo baš često prigodu okupiti se i zato nam ovakvi mini ciklusi jako dobro dođu. Bili smo u Kninu i odigrali dvije utakmice, sa Kninom i Splitom. Sve u svemu, vidljiv je pomak u nekim stvarima, ali, bilo je i nekih stvari s kojima nisam zadovoljan. Iako je sezona u punom jeku, neki igrači su došli na pripreme sa viškom kilograma, tako da su malo "dobili po repu", kako se kaže, ali, kad se sve zbroji, zadovoljan sam."

Jedan od glavnih nositelja igre na EP-u trebao bi biti i mladi Domagoj Duvnjak koji je bio jedno od najugodnijih iznenađenja na seniorskom EP-u u Norveškoj pa tako čeka ponovan poziv u A reprezentaciju za OI: "Pitanje je samo što će biti sa Domagojem Duvnjakom, koji je vođa ove juniorske reprezentacije. Naime, vidjet ćemo računa li Lino Červar na njega za OI u Pekingu. Ako ne bude pozvan u A reprezentaciju, sigurno da će ići sa juniorima u Rumunjsku. Što se ostalih nositelja igre u juniorskoj reprezentaciji tiče, to su: Pešić, Tojčić, Štrlek, Sever, Raković, Crnić, Ilić i Karačić. Ali, moram reći da ima i nekoliko igrača s čijim radom i napretkom sam izuzetno zadovoljan, a to su Matić, Rački i Nujić. Riječ je o vrlo dobrim igračima, no, treba im ipak još puno rada, pogotovo u ovim trenažnim mini ciklusima koji nas očekuju do EP u Rumunjskoj, tako da ćemo vidjeti tko se od svih tih igrača u skoroj budućnosti može priključiti A reprezentaciji."

Upravo zbog OI koje se održavaju u isto vrijeme kao i juniorsko EP, Slavko Goluža kao trener naše A reprezentacije vjerojatno neće moći voditi juniore u Rumunjsku, ali će to zato odraditi njegov pomoćnik Darko Granater uz još nepoznatu pomoć.

O samom EP-u, Goluža kaže: "Izvlačenje skupina održat će se sredinom ovog mjeseca, a EP počinje krajem srpnja. Igrat će se sustavom dvije skupine po 6 reprezentacija, nakon toga polufinale i finale. Što se nas tiče, nemamo nekog imperativa rezultata, nije nam "o glavu" da moramo osvojiti medalju, jer prvenstveni nam je zadatak stvaranje igrača za A reprezentaciju. No, ako nam se ukaže prilika za osvajanje odličja, Bože moj, to nećemo propustiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!