Rukomet

Siščani uživali u – porazu

Ivana Strahija • nedjelja, 06.04.2008.

Rukometaši Siska su očekivano izgubili, ali se pokazali odličnim domaćinima najjačem hrvatskom klubu. Pipo i Metković neočekivano su remizirali, a bodove je u gostima uzeo Varteks.

U Sisku su domaći rukometaši dočekali Croatia osiguranje, a prepuna je dvorana uživala, premda je domaćin po isteku 60 minuta ostao na –8. Gosti, a pogotovo proslavljeni izbornik Lino Červar, zadovoljni su dočekom i utakmicom, a izbornik je naglasio kako mu je drago što se sisački rukomet polako vraća na staru slavu.

Zanimljivo je bilo u Metkoviću, gdje je favorizirani Pipo izvukao samo bod. Premda položaj viceprvaka na ljestvici nije upitan, trener Canjuga izričito je tražio stopostotno zalaganje igrača na svim utakmicama, pa remi ipak čudi. Domaćima je bod bio od velike važnosti, i sasvim je jasno tko je u tom susretu bolje prošao.

Za rukomet raspoloženi nisu bili ni u Bjelovarčani, koji su domaćinima u Karlovcu uvelike pomogli u osvajanju bodova. No, razlika u kvaliteti između te dvoje momčadi ipak je prevelika da bi dva boda Karlovca uopće došla u pitanje.

Varaždinci su ovog vikenda iznenadili cijelu rukometnu javnost, pobjedom od +4 u Osijeku. Presudila je svakako veća želja za pobjedom. Medvjedi do bodova u Splitu nisu došli, jer su domaćini dobro pazili da sami sebe ne stave u još neugodniju poziciju na ljestvici.

Dukat I HRL, 23. kolo:
Siscia - Croatia osiguranje 29:37 (13:20)
Metković - Perutnina Pipo IPC 32:32 (16:16)
Karlovac - Bjelovar 38:23 (20:11)
Osijek - Varteks Di Caprio 21:25
Koteks - Medveščak Konica-Minolta 32:27 (16:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!