Hrvatski nogometni kup, polufinale, 09.04.2008.
Dinamo
Dinamo 3:1 Zagreb
Zagreb

Vuga eurogolom obilježio povratak

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 09.04.2008.

Sjajnim pogotkom Davora Vugrinca u posljednjoj minuti utakmice, Dinamo je stigao do ugodnih 3:1 protiv Zagreba u prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog kupa. Zahvaljujući također izvrsnom pogotku Senijada Ibričića Zagreb je veći dio drugog poluvremena imao solidan rezultat za uzvrat, no Vugrinec je na najbolji mogući način obilježio svoj povratak na travnjak...

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Davor Vugrinec pokazao je da nije još za "staro željezo" - nakon četiri mjeseca pauze, Vugrinec je dobio priliku posljednjih desetak minuta dvoboja protiv Zagreba i na kraju se pokazao ključnim Soldinim jokerom - sjajno izvedenim slobodnim udarcem u posljednjoj minuti susreta, Vugrinec je donio Dinamu 3:1 koji garantiraju ipak nešto mirniji uzvrat.

Niti jedino preostalo natjecanje u kojem je ostala draž neizvjesnosti - Hrvatski kup - nije privuklo na Maksimir neki značajniji broj gledatelja, skupilo ih se tek oko 1.500. Zanimljivo, Boysi su od samog starta krenuli s povicima protiv Uprave, koliko smo uspjeli saznati zato jer nisu smjeli unijeti transparent.

Slika 2 od 3.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Utakmica je započeta minutom šutnje u spomen Hrvoju Ćustiću, a šutljivo su započeli i nogometaši na travnjaku. Bez ozlijeđenog Balabana, Soldo je zaigrao s Mandžukićem i Tadićem u vrhu napada, te s povratnikom Sammirom od prve minute. S druge strane Miroslav Blažević ponudio je ono najbolje što Zagreb ovoga trenutka može ponuditi, nedostajao su tek ozlijeđeni Lovrek i Piškor.

Prvu pravu šansu stvorili su gosti i tako pokazali da neće biti lagan plijen aktualnim, a izgledno je i budućim, prvacima. Mujdža je u 11. minuti dobro odigrao u sredinu za Ivana Parlova koji s desetak metara gađa desni kut Kockova gola, no njemački vratar izvrsno reagira i spašava svoju mrežu.

Slika 3 od 4.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ispipavanje snaga koje inače traje 5-10 minuta u slučaju Dinama i Zagreba trajalo je skoro pola sata kada je prvu pravu priliku Dinamo pretvorio u vodstvo. Mihael Mikić dobro je povukao kontru, ubacio nisku loptu u sredinu; dvojica braniča i Tadić ne stižu na vrijeme, ali je na drugoj vratnici priseban Mandžukić za 1:0 Modrih. "Mandža" dugo nije zabio, no pronašao je vrlo dobar trenutak kako bi podsjetio na svoje jesenske izvedbe.

Samo četiri minute kasnije Dinamo je imao matnu situaciju za 2:0, no Stojkić je spasio Pjesnike fantastičnom reakcijom. Tadić je odlično povukao kontru, odigrao za Sammira koji prosljeđuje Modriću. Hrvatski reprezentativac ulazi potpuno neometan u kazneni prostor, odlučuje se za udarac, no Stojkić je to osujetio i sačuvao minimalni zaostatak Zagreba.

Slika 4 od 5.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kako se pokazalo, Stojkić je samo odgodio Dinamovo udvostručenje vodstva. U 42. minuti Tadić je rijetko viđenim pogotkom postavio 2:0: uspio je nekako u padu pokupiti loptu na 12-13 metara od gola i s travnjaka naciljati suprotne rašlje.

Vjerojatno uljuljkan ugodnim vodstvom Dinama, Soldo je odlučio u drugom dijelu priliku dati mladom Antoliću umjesto Sammira, no na nesreću Dinamovog trenera, vodstvo kao da je uljuljkalo cijelu momčad Dinama.

Slika 5 od 6.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Brkljača je u 55. minuti imao sjajnu poziciju za udarac s 11-12 metara i uspio je pogoditi mrežu, ali - njen vanjski dio. Ipak, bila je to samo odgoda egzekucije. Tri minute kasnije Ibričić je sjajno povukao na polovici Dinama, izdržao nalete Vukojevića i Vrdoljaka, da bi potom s 20-ak metara opalio i pogodio lijeve rašlje Kochova gola.

Dinamo kroz igru nije uspijevao doći do ozbiljnijih prilika, pa se više očekivalo od slobodnog udarca Modrića u 78. minuti, no Luka je prebacio i živi zid, ali i vrata Stojkića. Minutu kasnije u igru je ušao Davor Vugrinec i, kako se pokazalo, to je bio ključni Soldin potez.

Vugrinec je u 90. minuti namjestio loptu na 25 metara od gola i krasno pogodio gornji lijevi kut Stojkićeva gola za konačnih 3:1. Dinamo je tako ipak stigao do rezultata koji ga uoči uzvrata u Kranjčevićevoj čini velikim favoritom za prolaz u finale...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!