Košarka

CSKA deklasirao Pirejce

Kristian Hohnjec • srijeda, 09.04.2008.

Novo iznenađenje u Moskvi nije se dogodilo. CSKA je deklasirao Olympiacos 81:56 i u trećem, odlučujućem susretu četvrtfinala Eurolige izborio plasman na madridski Final Four. Ramunas Šiškauskas još je jednom predvodio Moskovljane, a iznimno dobar posao na Lynnu Greeru obavio je Trajan Langdon...

Nakon trice Georgiosa Printezisa na samom početku Grci su došli do svojeg prvog i jedinog vodstva (2:3). CSKA je ubrzo preuzeo kontrolu rezultata koševima Šiškauskasa, te je do kraja treće četvrtine održavao prednost od oko 10 poena (61:50).

Utakmica je definitivno riješena u početnim minutama posljednje dionice kada su se Šiškauskasu pridružili Andersen i Papaloukas. CSKA je na kraju slavio 81:56. "Nažalost nismo utakmicu uspjeli učiniti zanimljivom. Nismo bili kompetitivni u posljednjoj četvrtini. CSKA ima više iskustva, strpljenja i razmišljaju na bolji način. Moji igrači mislili su da susret mogu dobiti samo napadom, obranu nisu igrali", rezimirao je Panagiotis Giannakis.

Uz Šiškauskasa koji je postigao 24 poena svakako treba pohvaliti i Trajana Langdona, koji je zaustavio junaka prve utakmice - Lynna Greera. Najbolji strijelac Olympiacosa ubacio je tek devet poena uz tragičnu realizaciju - 2/12. "Pokazali smo mnogo strpljenja i koncentracije. Zahvaljujući odličnoj obrani i pametnim odlukama u napadu uspjeli smo pobijediti. Ponosan sam na svoje igrače i nadam se da možemo otići do kraja", bio je zadovoljan Ettore Messina.

Moskovljani su osigurali šest uzastopni plasman na Final Four. S obzirom da se Panathinaikos već oprostio od titule, odnosno da je madridski Real zapeo u Topu 16, CSKA će u španjolsku prijestolnicu doputovati s ulogom najvećeg favorita. "Uživamo u ovom uspjehu i nema razloga da krenemo u analize Final Foura. Sve u svoje vrijeme", zaključio je Theodoros Papaloukas.

Euroliga, četvrtfinale, treća utakmica: CSKA Moskva - Olympiacos 81:56.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!