Ostali sportovi

U Poreču otvoren Svjetski kup u streličarstvu

Sportnet • srijeda, 16.04.2008.

U Poreču je svečano otvoren 2. Meteksan Svjetski kup i 1. Europski Grand Prix turnir u streličarstvu, koji će se do subote, 19. travnja održavati na nogometnim terenima Zelene lagune te u Gradskoj marini...

Podršku ovom natjecanju, koje će okupiti će okupiti oko 500 streličara i streličarki iz pedesetak zemalja svijeta, dali su i dr.sc. Ivo Sanader, premijer RH te dr. Ugur Erdener, predsjednik FITA-e (Svjetske sreličarske federacije).

Na samom otvaranju u Dvorani Intersport Centra Petar Čavlović, predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza, istaknuo je: "Ovom manifestacijom u Poreču u olimpijskoj godini okupljamo najveći broj streličara i streličarki ikada u Hrvatskoj. To nas ispunjava ponosom, ali i obavezama da pokažemo visoko sportsko umijeće te da budemo dobri domaćini."

Streličari i streličarke natjecat će se u dvije divizije prema vrsti luka-zakrivljenim lukom, kakvim se gađa na Olimpijskim igrama te složenim lukom.

Edi Štifanić, gradonačelnik grada Poreča naglasio je: "Grad Poreč centar je sportskih događanja i grad koji potvrđuje Hrvatsku kao odredište koje, osim turističkih i kulturnih, pruža i bogate sportske sadržaje. Biti jedan od pet svjetskih gradova koji imaju čast ugostiti natjecanje Svjetskog kupa nagrada je koja će se pamtiti."

Natjecanje Svjetskog kupa sastoji se od 5 turnira godišnje, a turnir u Poreču je nakon Santo Dominga u Dominikanskoj Republici drugi turnir u ovoj godini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!