Rukomet

179 kuna

Ivana Strahija • četvrtak, 17.04.2008.

Upravo je za toliko, po podacima naših izvora, ponuda Poreča bila viša od ponude Čakovčana, a za organizaciju završnice Kupa, na raspisani natječaj HRS-a. Čakovec je dobio domaćinstvo, pošto Poreč nije imao sve potrebne dokumente.

Samo su dvije ponude stigle na raspisani natječaj o dodjeli domaćinstva Final Foura hrvatskog Kupa. Čakovečka Perutnina ponudila je, po neslužbenim saznanjima, 120 tisuća kuna za "unapređenje rada s mlađim dobnim skupinama" (ili točno duplo od propisanog minimuma), dok je Poreč ponudio ciglih - 179 kuna više.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Može li se tu govoriti o nekim mutnim igrama upitali smo Željka Kavrana: "Ne bih govorio o iznosima, no nagađanja su u kuloarima glasna", rekao je predsjednik RK Perutnine Pipo IPC, i predsjednik HRS-a. Kako se može čuti iz više izvora, postoji sumnja da je Poreč nekako doznao za svotu koju Pipo namjerava ponuditi, što Kavran nije htio komentirati.

Ponuda 179 kuna manja prihvaćena je ipak jer su Čakovčani dokumentima priložili sve što je trebalo, dok je Porečanima nedostajao pokoji papir.

Tako će se završnica Kupa po prvi puta u povijesti kluba u hrvatskim natjecanjima igrati u Čakovcu: "Mislim da će dvorana biti prepuna, Kup je pravi mamac za posjetitelje. Kao organizatori smo se već dokazali, a mislim da će se svi gosti dobro osjećati ovdje", kazao je Kavran.

Spomenimo još samo da će se polufinale i finale igrati od 9. do 11. svibnja, a nacionalna dalekovidnica će prenositi najmanje dvije utakmice. U polufinalu se susreću Pipo i Poreč, drugi je par CO – Nexe. Ukoliko Pipo prođe Poreč, biti će to drugi put u čakovečkoj rukometnoj povijesti da igra finale Kupa. Posljednji su put čakovečki rukometaši pehar pokušali osvojiti davne 1982. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!