Košarka

Sieni treće mjesto

Branko Barić • nedjelja, 04.05.2008.

Montepaschi iz Siene osvojio je treće mjesto na završnom turniru Eurolige svladavši u obračunu poraženih iz polufinala Tau Ceramicu nakon produžetka. Osim postolja, Talijani su ovom pobjedom osigurali status nositelja u ždrijebu za sljedeću sezonu...

Ekipe su bile poravnate gotovo svih 40 minuta regularnog dijela ove prekrasne utakmice za sve gledatelje. Pet sekundi prije kraja pri rezultatu 79:78 za Tau Ceramicu Kšištof Lavrinovič imao je dva slobodna bacanja za pobjedu. Pogodio je samo jedno, a Zoran Planinić je iz teške situacije promašio šut za pobjedu na drugoj strani, pa je susret otišao u produžetak. Tamo talijanski prvak radi seriju 9:0 i njome rješava sve dvojbe.

"Čestitam Sieni na pobjedi. Uvijek je teško igrati nakon poraza u polufinalu, ali mislim da je ovo bila dobra utakmica. Iako je publika sigurno zadovoljna, ipak je očito da je ovo bila potpuno drukčija utakmica u odnosu na one dvije u petak. Drukčije je kad se igra bez pritiska, a obje ekipe puno više vole igrati utakmice s pritiskom", izjavio je na tiskovnoj konferenciji nakon susreta Neven Spahija.

Lavrinovič je ubacio 19 poena, no prvo ime susreta je Terrell McIntyre sa 16 poena i čak 12 asistencija, što je rekord na završnim turnirima Eurolige. Romain Sato ostvario je učinak od 15 poena, devet skokova i pet ukradenih lopti, Bootsy Thorton ubacio je 14, a Shaun Stonerook 12 poena uz devet skokova. Pete Mickael predvodio je Španjolce sa 16 poena i deset skokova, Tiago Splitter ubacio je 15 poena, a Pablo Prigioni pet uz 11 asistencija. Planinić je u 20 minuta provedenih u igri postigao tek pet poena uz tri skoka i dvije asistencije.

Final Four, za treće mjesto:
Montepaschi Siena – Tau Ceramica 97:93 (79:79)

Euroliga - Završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

za 3. mjesto

Baskonia93:97 *Montepaschi Siena
1CSKA Moskva 41+51
2Maccabi Tel Aviv 32+3
3Montepaschi Siena 31+25
4Baskonia 23-4
5Partizan 12-4
6Barcelona 12-10
7Olympiakos 12-33
8Fenerbahçe 02-28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!