Rukomet

"Želimo iz Zadra otići kao pobjednici"

Ivan Ambroš • subota, 31.05.2008.

Tijekom prijenosa HTV-a redale su se optimistične izjave, unatoč tvrdoj i neizvjesnoj utakmici. I nakon što je odlazak na Olimpijske igre osiguran, Lino Červar se želi sa Zadrom oprostiti kao pobjednik.

Od samog početka Patrik Čavar nije sumnjao u uspjeh: "Pred ovakvom publikom, imam dojam da je nemoguće izgubiti."

Nakon prvog poluvremena Ivica Udovičić nije bio iznenađen: "Kao i uvijek s Rusima, i ovo je tvrda utakmica. Mislim da je naša kvaliteta i više nego očita. Venio je obranio svoje, šteta što to nismo uspjeli bolje materijalizirati."

Nikša Kaleb je u drugom dijelu, i kod rezultata 19:18 za Hrvatsku, bio zadovoljan: "Ja sam super zadovoljan s obzirom na ozljede. Malo imamo problema s njihovom vanjskom linijom, ali zgusnuli smo sredinu i nadam se da će i vratari nešto skinuti."

Nakon još jedne velike hrvatske pobjede i stiska ruke dva velika trenera Line Červara i Vladimira Maksimova, Vlado Šola je bio impresioniran:"Moram reći da je bila fenomenalna utakmica. Ovaj put smo imali doraslog protivnika, pobijedili smo, a pred ovakvom publikom drukčije nije ni moglo biti."

Poslije još jedne pobjede naših sjajnih rukmetaša, Lino Červar je bio vidno dirnut: "Sretan sam zbog dečki, jer sa svim problemima koje imaju ginuli su na terenu. Čestitam Vukoviću i Duvnjaku koji su uspješno nadomještali Balića. Izdržali smo do kraja, a Alilović nas je dizao svojim obranama u teškim trenucima. Mogu samo svima zahvaliti, i igračima i prekrasnoj publici."

Protivnik nije bio nimalo bezazlen: "Rusija je igrala jako dobro, mijenjali su zone, vanjski napadači su im bili uvijek opasni, veliki su oni protivnik i samim time je ovo velika pobjeda."

Iako su Olimpijske igre osigurane, izbornik će i sutra tražiti maksimum od svoje ekipe: "Malo ćemo proslaviti, ne previše jer sutra želimo otići iz Zadra kao pobjednici, sa sve tri pobjede."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!