Nogomet

Ricardo: "Idemo po naslov za Scolarija"

Mihaela Bradovski • petak, 13.06.2008.
Ricardo: "Idemo po naslov za Scolarija"
Foto: EPA

U portugalskoj bazi Neuchatelu nakon slobodnog dana danas je ponovno održana press konferencija. Glavna tema ovoga puta nije bila osigurano četvrtfinale već odlazak Felipea Scolarija sa izborničke klupe. No u kampu atmosfera nije narušena, igrači su potpuno uz izbornika, a svi zajedno najavljuju pobjedu i protiv domaćina...

Prvo pitanje na konferenciji bilo je postavljeno braniču Fernandu Meiri, a prisutne je novinare najviše zanimalo kako su igrači prihvatili odlazak Scolarija nakon Eura. "Žalosni smo što ga gubimo kao izbornika, ali smo ujedno i vrlo sretni jer će mu posao u Engleskoj biti novo veliko iskustvo u životu. Nama je ipak najvažnije što ga imamo uz sebe do kraja prvenstva, a uvjeravam vas da svi mi, baš kao i izbornik razmišljamo samo o idućim utakmicama."

Na odlazak omiljenog izbornika osvrnuo se i vratar Ricardo: "Mogu reći da smo i ponosni i tužni u isto vrijeme. Portugal nikada nije imao tako dobre rezultate u kontinuitetu kao pod njegovim vodstvom. Mi igrači ćemo pokušati napraviti sve kako bi se oprostio sa toliko željenim naslovom. Zaslužio je odlazak sa stilom."

Scolari nije želio odgovarati na pitanja o svom novom angažmanu pa je svojom inicijativom pokrenuo pitanje idućeg protivnika Portugala, reprezentacije Švicarske koja se oprostila od natjecateljskog dijela prvenstva. "Još uvijek imamo neke stvari koje moramo popraviti, ali i u trećem susretu krećemo po pobjedu. Prolazak nam je osigurao mir i ne vidim razlog zbog kojeg ne bi i u nedjelju dali najbolje od sebe. Možda ću odmoriti neke igrače jer su imali duge sezone sa svojim klubovima (Cristiano Ronaldo, Paulo Ferreira, Jose Bosingwa, Ricardo Carvalho), ali mi imamo 23 jednako kvalitetna igrača i ne brinem za ishod susreta."

Na kraju je Scolari istaknuo najveći plus svoje momčadi. "U izvrsnom smo psihičkom stanju. Potpuno smo koncentrirani na Euro, a izrazito sam zadovoljan kako smo dobro odigrali druga dva poluvremena na obje utakmice. To je jedna od odlika velikih momčadi." O mogućem suparniku u četvrtfinalu nije želio govoriti, najavio je da će to na red doći tek nakon utakmice sa Švicarcima.

Portugalski playmaker Deco u četvrtak je uz dopuštanje Scolaria otputovao u Barcelonu kako bi sredio jedan privatni problem, ali navijači ne moraju strahovati jer se pojavio i trenirao već na idućem popodnevnom treningu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!