Nogomet

Vujčić ostaje u Euroligi

Bernard Jurišić • srijeda, 18.06.2008.

Najbolji hrvatski košarkaš Nikola Vujčić nakon sedam godina ugovora s telavivskim Maccabijem pronašao je novog poslodavca. U naredne dvije sezone Vujčić će nositi crveni dres grčkog Olympiacosa...

Nikola Vujčić od danas je igrač grčkog doprvaka Olympiacosa. Najbolji hrvatski košarkaš potpisao je sa "crveno-bijelima" dvogodišnji ugovor i nakon sedam godina života u Izraelu preslit će se u Grčku.

Vujčić je nakon odlaska iz Splita 2001. godine sedam godina proveo pod ugovorom s telavivskim Maccabijem, od čega je prvu sezonu proveo na posudbi u francuskom Asvelu. Nakon osvojenog naslova prvaka Francuske, s Maccabijem je osvojio 11 trofeja, od čega dva naslova prvaka Europe.

Olympiacos ove sezone kreće u potpuni "remont", a Vujčić je odabran za stožernog igrača oko kojeg će trener Panayotis Yannakis graditi momčad koja će još jedan put baciti rukavicu izazovu uspješnijem Panathinaikosu.

Tako će Vujčić i sljedeće sezone nastupati u Euroligi, iako je prvi izbor nakon ovog ljeta bila NBA liga. No, brojne ozljede koje su ga pratile prošle sezone ispriječile su se na putu "preko bare".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!