EP 2008., Natjecanje po skupinama, Skupina D, 3. kolo, 18.06.2008, 20:45 h, Salzburg, Wals-Siezenheim, gledatelja: 30.883
Suci: Howard Webb, Darren Cann, Michael Mullarkey
Grčka
Grčka
Angelos Charisteas 42'
1:2(1:0) Španjolska
Ruben de la Red 61'
Daniel Guiza 88'
Španjolska

Grci kući s "nulom"

Branimir Korać • srijeda, 18.06.2008.
Grci kući s "nulom"
Foto: EPA

Grčka se od naslova europskog prvaka pozdravila i trećim porazom. U trećem susretu u skupini D svladala ih je Španjolska 2:1 koja je do pobjede došla dvije minute prije kraja susreta pogotkom Guize...

Grčka
Španjolska
Grčka
Španjolska
1
Antonis Nikopolidis
 
Niklos Spiropoulos
5
Traianos Dellas
6
Angelos Basinas
 
Angelos Charisteas
 
Giorgos Karagounis
(do 74')
 
Loukas Vintra
 
Dimitris Salpingidis
(do 86')
 
Sotiris Kyrgiakos
(do 62')
20
Giannis Amanatidis
 
Kostas Katsouranis
Pričuvni igrači
19
Paraskevas Antzas
62'
 
Alexandros Tziolis
74'
8
Stelios Giannakopoulos
86'
Trener
Otto Rehhagel
 
Pepe Reina
 
Raul Albiol
3
Fernando Navarro
 
Andres Iniesta
(do 58')
 
Cesc Fabregas
 
Xabi Alonso
16
Sergio Garcia
17
Daniel Guiza
 
Alvaro Arbeola
20
Juanito
22
Ruben de la Red
Pričuvni igrači
12
Santi Cazorla
58'
 
 
Trener
Luis Aragones

Grčka se od Europskog prvenstva pokušala oprostiti pobjedom, no nije išlo. Španjolska druga postava, naravno, još uvijek je za klasu jača od grčke prve i to je pokazala na terenu. S lakoćom su Španjolci dolazili do nekih 30-ak metara od gola nesigurnog Nikopolidisa, ali su bili prezaigrani da bi "razvalili" Grke.

Prvo poluvrijeme proteklo je u prilično nezanimljivoj igri u kojoj se malo toga moglo vidjeti. U španjolskim redovima najopasniji bio je Xabi Alonso koji je u dva uta opasno zaprijetio. Prvo je u 23. minuti s centra gađao prazan gol, no lopta je za malo prohujala pokraj vratnice, a zatim je u 38. minuti prizemno pucao pokraj gola.

I kada se činilo da će poluvrijeme završiti bez pogodaka, Grci su poveli lijepim pogotkom. Igrala se 43. minuta kada je Karagounis iz slobodnog udarca krasno ubacio na desetak metara, a Angelos Charisteas ostavljen je potpuno sam i glavom zakucao za vodstvo Grka.

U drugom poluvremenu igralo se značajno bolje. Španjolci su krenuli po poravnanje, a Grci su prijetili iz kontraudara koji nisu bili nimalo bezopasni.

U 54. minuti ponovno je Xabi Alonso opasan po vrata Nikopolidisa, ali njegov odličan udarac zaustavlja vratnica. Sedam minuta kasnije Španjolska je poravnala. Na dugu loptu u grčki šesnaesterac dobro je skočio Guiza, glavom spustio do De La Reda koji iz trka pogađa mrežu.

Prije završnog pritiska Španjolaca, Grci su imali dobru situaciju kada je Charisteas ušao u šesnaesterac, otišao ipak malo previše ukoso i pogodio pokraj Reine stativu.

Španjolci su u završnici susreta pleli mrežu oko gola Nikopolidisa i to im se isplatilo u 88. minuti. Sergio Garcia ubacio je loptu u peterac Grčke, Guiza je pobjegao čuvaru i ispred na crti ukopanog Nikopolidisa glavom poslao loptu u mrežu.

Gledajući ukupan dojam, posve zaslužena pobjeda Španjolske koja je po svemu prikazanom i u ovom sastavu puno bolji sastav od Grčke. Grčka je na ovom prvenstvu razočarala i možda najmanje pokazala od svih reprezentacija.

EP 2008. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Grčka1:2Španjolska
Rusija2:0Švedska
1Španjolska 38:3+59
2Rusija 34:406
3Švedska 33:4-13
4Grčka 31:5-40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!